SSTL Puhtausala ry:n verkkokurssit ja hygieniaosaamistestit

Verkkokurssit

Verkkokurssit ovat kätevä tapa kouluttautua ilman ajan ja paikan rajoitteita. SSTL Puhtausala ry:n verkkokurssit löytyvät Puhtauspankista.

Hoitoympäristöjen puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen

  • Hoitoympäristöjen puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen -kurssi sopii sekä itsenäiseen opiskeluun että työpaikoilla perehdytyksen tueksi tai työpaikkakouluttajan tukimateriaaliksi.
  • Kurssin jälkeen voi suorittaa testin ja saada todistuksen.
  • Kun olet osallistunut kouluttajavalmennuspäivään, läpäissyt testin ja täytät muut pätevyysvaatimukset, voit toimia myös testaajana.

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaaminen

  • Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamisen verkkoaineisto on tarkoitettu hyväksyttyjen kouluttajien käyttöön.
  • Koulutukseen osallistuttuasi voit suorittaa testin ja saada todistuksen.
  • Kun olet osallistunut kouluttajavalmennuspäivään, läpäissyt testin ja täytät muut pätevyysvaatimukset, voit myös toimia kouluttajana.

 

Uusia kursseja on työn alla.

Jos sinulla on toiveita verkkokurssien aiheista, ota yhteyttä minna.kyllinen@puhtausala.fi

Testit

SSTL Puhtausala ry järjestää INSTA 800 tietotason 3 ja 4 testejä, Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestiä sekä Hoitoympäristöjen puhtauspalvelujen hygieniaosaamistestiä. Testin läpäiseminen ja siitä saatu todistus on pätevä todiste ammattitaidosta.

  • Insta 800 testit suoritetaan verkkotestinä, aina hyväksytyn kouluttajan valvomassa tilaisuudessa.
  • Uima-allas- ja märkätilojen sekä Hoitoympäristöjen puhtauspalvelujen hygieniaosaamistestit voi suorittaa joko paperisena tai verkkotestinä, aina hyväksytyn kouluttajan/testaajan valvomassa tilaisuudessa.

Kurssit ja testit


 

Puhtauspankki

Puhtauspankki on kaikille avoin ja maksuton sivusto, josta löydät SSTL Puhtausala ry:n verkkokurssit ja -testit, liiton YouTube-kanavan sekä Puhtausalan tietopankin, johon on koottu verkosta löytyvää puhtausalan tietoa sekä Puhtausala-lehden ammattiosaamisen kehittämiseen liittyviä artikkeleja.

Siirry Puhtauspankkiin


 

 


Lisätietoja: Minna Kyllinen, p. 040 626 7003, minna.kyllinen@puhtausala.fi

 


 

INSTA 800

SFS 5994 INSTA 800, standardi siivouksen teknisen laadun määrittämiseen ja arviointiin, hyväksyttiin suomalaiseksi standardiksi vuonna 2012. Standardiin liittyy henkilösertifiointi, joka päätettiin käynnistää tietotasojen 3 ja 4 osalta Suomessa vuonna 2013 järjestetyssä keskustelutilaisuudessa.

Standardin käyttö on vapaaehtoista. Keskustelutilaisuudessa oltiin kuitenkin yksimielisiä siitä, että henkilösertifiointia tarvitaan varmistamaan standardin oikea soveltaminen. Henkilösertifiointia valmistelemaan valittiin työryhmä, jonka laatima ehdotus oli lausunnolla vuodenvaihteessa 2013-2014. Saatujen lausuntojen pohjalta henkilösertifiointiluonnokseen tehtiin tarvittavat muutokset.

Tilaa uutiskirje