Tietoa alasta

Puhtausala vaikuttaa yhteiskuntaan monin tavoin. Itse asiassa toimiva siivous mahdollistaa yhteiskunnan perustoiminnot ja lisäksi tuo viihtyisyyttä, lisää turvallisuutta ja ylläpitää terveyttä. Ala pitää sisällään valtavan kirjon erilaisia työtehtäviä, urapolkuja, toimijoita, tapahtumia ja mahdollisuuksia. Alan työtilanne on hyvä ja alan koulutus avaa monia ovia. Myös lapsille on puhtausalaan liittyvää materiaalia. Haluatko tietää alasta enemmän?

Tästä osiosta löydät kattavasti tietoa puhtausalasta:

  • Toimialatietoa-osio tarjoaa tilastotietoa ja puhtausalaan liittyviä linkkejä lisätiedon lähteeksi.
  • INSTA 800 on standardi siivouksen teknisen laadun määrittämiseen ja arviointiin. Löydät tietoa standardista, henkilösertifioinnista ja sertifikaatin hakemisesta.
  • Hygieniaosaamistestillä voi osoittaa osaamisensa uima-allas- ja märkätilojen siivouksessa. Lisäksi löydät kouluttajarekisterin, joka koostuu koulutuksen ja testin suorittaneista uima-allas- ja märkätilojen siivouksen kouluttajista.
  • Puhtauspalvelujen ostajalle -osiosta löytyy tietoa ja apuvälineitä mm. tarjouspyynnön tekemiseen ja kustannusten laskemiseen.
  • Suuntana puhtausala kertoo miksi puhtausalalle kannattaa tulla ja esimerkkejä tehtävistä, joissa puhtausalalla voi toimia. Puhtausala on merkittävä työllistäjä ja uramahdollisuuksia on monia niin nuorille kuin alanvaihtajillekin. Myös yrittäjyys kannattaa muistaa!
  • Puhtausalan koulutus -osiossa esitellään puhtausalan tutkintoja ja koulutusmahdollisuuksia

Katso myös puhtausalan tietopankki Puhtauspankki.fi!

Mitä muuta tietoa kaipaisit tänne? Ota yhteyttä minna.forstadius(at)puhtausala.fi ja kerro toiveesi!

SSTL Puhtausala ry