27.08.2019

Briefcase-hanke jatkuu vielä

Puhtausala 3_2019/ kirj.Leena Järvinen Briefcase-hanke alkoi 1.12.2016 ja sen oli tarkoitus jatkua vuoden 2018 loppuun, mutta hankkeelle haettiin ja saatiin jatkoa vuoden 2019 loppuun saakka. Puhtausala 3, 2019/kirj. Leena Järvinen Briefcase-hanke pyrkii nopeuttamaan maahanmuuttajien sijoittumista ammatilliseen koulutukseen ja/tai työelämään. Hankkeella on kaksi päätavoitetta: kehittää kielenoppimisen itseopiskelumalli sekä opiskelijan mukana kulkeva sähköinen portfolio, josta löytyy osaaminen koulutus- ja työnhakuun. Kielellisen opiskeluun tavoitteena on kehittää kustannustehokas nivelvaiheen kielenoppimisen valmennusohjelma, joka rakentuu ohjatulle itseopiskelulle ja hyödyntää digitalisaatiota sekä toiminnallisuutta. Valmennusohjelma, ”kielisalkku”, räätälöidään kotoutumiskoulutuksen päätyttyä, erityisesti niille, jotka eivät ole vielä päässeet eteenpäin omalla polullaan, kunkin maahanmuuttajan osaamistason ja ammatillisten tavoitteiden mukaisesti. Kielisalkku-konsepti perustuu ammatissa ja työssä tarvittavan kielitaidon kehittämiseen, mikä ylläpitää työllistymisorientaatiota ja tukee työllistymistä. Lisäksi tavoitteena on luoda toimintamalli, jossa kolmas sektori ja työelämä ovat mukana ohjaamassa kielen oppimista. Hankkeen toisena tavoitteena on kehittää sujuvan tiedonsiirron malli, osaamisportfolio, jota maahanmuuttaja itse kokoaa ja jota hän voi hyödyntää koulutukseen ja työhön hakiessaan tai yritystä perustaessaan. Hankkeen rahoittaja on Hämeen Ely-keskus; ESR Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Toteuttajina hankkeella ovat Saimaan ammattiopisto Sampo, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Kouvolan seudun ammattiopisto, Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami sekä päätoteuttajana Kouvolan Ammatillinen Aikuiskoulutussäätiö. Kohderyhmänä ovat kotoutumiskoulutuksen jälkeisessä nivelvaiheessa olevat työttömät maahanmuuttajat, jotka ovat joko suorittaneet loppuun työvoimapoliittisen kotoutumiskoulutuksen tai suorittaneet omaehtoisen, kotoutumistuella tuettavan kotoutumiskoulutuksen tai muulla tavoin (esimerkiksi korkeakouluopintojen kautta) saavuttaneet perustyöllistymisvalmiudet ja ovat työttömiä. Jokainen hankkeessa mukana oleva oppilaitos teki alkuvaiheessa suunnitelman siitä, kuinka monta ja miltä ammattialalta ne pyrkivät saamaan osallistujia hankkeeseen. Osallistujatavoite on kaikkiaan 140 henkilöä. Osallistujia on runsaasti myös puhtauspalvelualalta. Lähes kaikki osallistuvat oppilaitokset ovat onnistuneet osallistujamäärätavoitteissaan. Kielenoppimisen valmennusohjelma ”kielisalkkua” sekä osaamisportfolion käytettävyyttä on pilotoitu ja arvioitu kohderyhmän kanssa. Saatu lisäaika hyödynnetään toiminnan juurruttamiseen sekä työpaikkaohjaajien perehdyttämiseen ”kielisalkkuun”. Hankkeen loppujulkaisu tulee olemaan yhteenveto hankkeesta ja sen vaikuttavuudesta.

27.04.2019

SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous 2019

27.4.2019 Radisson BLU Marina Palace Hotel, Turku Kevätkokous vuosimallia 2019 pidetään Suomen Turussa. Kokouspäivään kuuluu ajankohtaisia asioita jäsenille sekä liittokokous, johon ovat tervetulleita kaikki jäsenet sekä yritysjäsenten edustajat. Varsinais-Suomen Puhtausala ry:n suosiollisella avustuksella saamme pitkästä aikaa myös nauttia perinteisestä ohjelmallisesta iltajuhlasta. Tätä ei kannata missata! Perjantaina 26.4. iltapäivällä on myös koulutus superedulliseen jäsenetuhintaan. Tervetuloa myös sinne.

26.04.2019

Uudet pintamateriaalit ja siivousmenetelmät

26.4.2019, klo 11.30 - 16.00 Radisson BLU Marina Palace Hotel, Linnankatu 32, Turku Supersuosittu ja hyvän palautteen viime vuodelta saanut koulutus jäsenetuhintaan seuraavan päivän kevätkokouksen kunniaksi. Koulutus tarjoilee tiiviissä paketissa tietoa uusista pintamateriaaleista, niiden tunnistamisesta ja hoidosta sekä uusista siivousmenetelmistä. Huom: Koulutuksessa hurja jäsenalennus! Tule siis mukaan perjantain koulutukseen ja osallistu myös kevätkokoukseen lauantaina. Etkö ole vielä jäsen? Valitse ilmoittautumislomakkeella kohta "Haluan liittyä jäseneksi" ja otamme sinuun yhteyttä. Maksamalla jäsenmaksun ennen koulutuksen laskutusta pääset koulutukseen jäsenhinnalla. Voit myös täyttää jäsenlomakkeen suoraan täällä.

08.02.2019

Koti Puhtaaksi Oy:lle voitto Great Place to Work -kisassa

Voittajat julkistettiin gaalaillassa Helsingissä 7.2.2019. Aiemmin voittajat ovat yleisesti olleet IT-alan yrityksiä, lääkeyhtiöitä ja konsultointiyrityksiä. Koti Puhtaaksi Oy on piristävä uudistus voittajien joukossa edustaessaan tätä meidän hieman perinteisempää toimialaamme. Koti Puhtaaksi Oy käyttää monia toimintamalleja, jotka ovat edesauttaneet menestyksen rakentamisessa ja tämänkin tunnustuksen saavuttamisessa. Yritykseen on rakennettu välittävä luottamuksen kulttuuri, jossa jokaista kuunnellaan aidosti. Käytössä on jatkuvan kehittämisen prosessi, joka pyörii kuukauden syklillä. Yrityksen osakkaaksi pääsee halutessaan jokainen työntekijä ja kaikilla on samaa sarjaa olevat osakkeet sekä samat oikeudet ja velvollisuudet. Jo 14 työntekijää on ostanut osakkeita näin ja ensi kesän osakeantiin on jo jonoa. Käytäntö on lujittanut työyhteisöä ja houkutellut lahjakkaita tekijöitä yritykseen. Toimintamalleihin kuuluu myös elämää tukevat työolot säännöllisine työaikoineen. Periaatteena on, että onnelliset työkaverit ovat kivoja toisilleen ja tekevät työt niin hyvin, että asiakkaatkin kiittävät. Saana Tyni ja puolisonsa Henri Haho perustivat Koti Puhtaaksi Oy:n vuonna 2011. Nyt Tynin sisaruksia työskentelee yrityksessä jo viisi. Yritys on erikoistunut kotisiivoukseen ja toimii nyt pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla. Tänä vuonna avataan uudet toimipisteet Turkuun ja Ouluun. Henkilökuntaa on nyt 65. Tänä vuonna Great Place to Work valitsi voittajat kaikkiaan 150 yrityksen joukosta. Nämä yritykset työllistävät yhteensä noin 45 000 työntekijää. Suomen parhaimpien yritysten listalle pääsi 50 parasta. Lista jakautuu sarjoihin yritysten koon perusteella. Pienten sarjan organisaatioissa on 20-49 työntekijää, keskisuurissa 50-499 ja suurissa 500+ työntekijää. Tammikuun lopulla Saana Tyni valittiin Puhtausalan esimieheksi kaudelle 2019-2020. Hän lahjoitti palkintorahat 1000 euroa säätiönsä kautta puhtausalan opiskelijoille.

25.01.2019

Puhtausalan esimies 2019 on Saana Tyni

Puhtausalan vuoden esimieheksi on valittu Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja Saana Tyni (30). Puhtausalan esimies kaudelle 2019 -2020 julkistettiin puhtausalan Esimies- ja asiantuntijapäivillä Helsingissä 24.1. Tuomaristo sai haastattelun perusteella Saana Tynistä kuvan hyvänä, innostavana ja alan imagoa eteenpäin vievänä esimiehenä. Tuomaristo totesi hänellä olevan luontainen kyky esiintyä, sanavalmiutta ja hyvä ulosanti. Hän toimii aktiivisesti, innovatiivisesti ja innostaen hyvän ja työntekijöitä tukevan työilmapiirin puolesta. Saana Tyni perusti osakeyhtiön 2011 Tampereelle. Mukaan on tullut myöhemmin neljä muuta Saanan sisarusta. Toiminta laajeni 2017 Helsinkiin. Yritys keskittyy kotisiivouksiin työllistäen noin 60 henkeä. Osoituksena Saana Tynin taitavasta esimiestyöstä Koti Puhtaaksi Oy sai puhtausalan ensimmäisenä yrityksenä listasijoituksen Suomen Parhaat Työpaikat -kilpailussa 2018. Koti Puhtaaksi on myös Vuoden kotityöpalveluyritys 2017 ja Pirkanmaan Vuoden työnantaja -kisan yleisönsuosikki kunniamainintoineen. Kilpailun muut finalistit olivat Anu Birk palveluesimies, Coor Service Management Oy, Minna Perttilahti esimies/yrittäjä, Itä-Suomen Siivouspalvelu Oy, Henna Tikka puhtauspalvelujen johtaja, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Merja Varin, puhtauspalveluesimies, Kurikan kaupunki. Vuoden esimies -tunnustus on alaa esimerkillisesti eteenpäin vieville puhtausalan esimiehille myönnettävä kunnianosoitus, jonka avulla halutaan korostaa laadukkaan esimiestyön merkitystä tuloksekkaan toiminnan ja henkilöstön hyvinvoinnin kannalta. Valittavalta henkilöltä edellytetään paitsi tuloksekasta toimintaa myös hyviä asiakaspalvelu-, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, onnistumista hyvän työilmapiirin ja henkilöstön yksilöllisen tukemisen rakentamisessa, poikkeuksellisen innostavaa esimiestyötä sekä aktiivista panostusta alan kehittämiseen. Tuomaristossa olivat mukana kilpailun järjestäjien edustajina Tiia Brax; Kiinteistötyönantajat ry, Tuula Jauhiainen-Ridell; JHL ry, Tiina Korjula; Ammattiliitto Pro, Aki Raudas; PALTA ry ja Marju Haarala; SSTL Puhtausala ry.

20.12.2018

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2019!

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2019! Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2019! Liiton toimisto on välipäivinä kiinni ja palvelee jälleen 2.1.2019 alkaen.

14.12.2018

Kevään 2019 yritysjäsentilaisuus

SSTL Puhtausala ry:n kevään 2019 yritysjäsentilaisuus Torstaina 11.4.2019 klo 14.00 - 18.

13.12.2018

Webinaari Hoitoympäristöjen puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen -verkkokurssista

.

05.12.2018

Puhtauspäivän arvonnan voittajat

Puhtauspäivän arvonnan voittajat Puhtauspäivän arvonta Puhtauspäivän arvonnassa pääpalkinnon eli Sokos Hotellien majoituslahjakortin voitti Tanja Borg. I love Puhtaus -vesipullot voittivat Helmi Varis ja Mikko Hotti. Voittajiin on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti.

30.11.2018

Puhtauspäivä 3.12.2018 - Juhlitaan puhtautta!

Puhtauspäivä 3.12.2018 - Juhlitaan puhtautta! Puhtauspäivä - Städarens dag - Thank Your Cleaner Day 3.12.2018 Puhtauspäivää vietetään jälleen tuttuun tapaan joulukuun ensimmäisenä maanantaina. Puhtauspäivän tarkoituksena on nostaa esille puhtaus ja puhtauden tekijät ja juhlia puhtautta! Liity mukaan juhlimaan, nauti puhtaista tiloista, kiitä arkeesi vaikuttavia siivoojia ja osallistu Puhtauspäivän arvontaan. Puhtauspäivän sivulle tästä! Teemapäivää vietetään nyt jo neljättä kertaa ja sitä vietetään samaan aikaan myös ainakin Ruotsissa ja Norjassa. Mahtavaa Puhtauspäivää sinulle! Muista laittaa terveisiä ja kuulumisia myös Puhtauspäivän Facebook-sivulle, Instagramiin (puhtausala) tai Twitteriin (@puhtausala).

05.11.2018

Pohjoismaiden suurimmat puhtausalan messut järjestetään 27.-28.3.2019 Tampereella

Pohjoismaiden suurimmat puhtausalan messut järjestetään 27.-28.3.2019 Tampereella Pohjoismaiden suurimmat puhtausalan messut järjestetään 27.−28.3.2019 Tampereella Puhtausalan ykköstapahtuma kokoaa yhteen 27.−28. maaliskuuta 2019 tuhannet alan ammattilaiset ja tulevaisuuden osaajat Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Yhtä aikaa perinteisten Finnclean-messujen kanssa toteutetaan alan koulutuspäivät, ja tapahtumakokonaisuuden nimi on Finnclean PRO. − Puhtausalan koulutuspäivien ja Finnclean-messujen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että alan suurimmat messut tarjoavat tulevana keväänä kävijöille aiempaa enemmän alan asiantuntijoiden palvelu- ja tuotetietoutta. Saman katon alla voi yhdellä kertaa myös vertailla ja kilpailuttaa palveluita tai tuotteita, kertoo tuotepäällikkö Minna Forstadius SSTL Puhtausala ry:stä. − Finnclean PRO on tavarantoimittajien ja kilpailijoiden tapaamisen lisäksi kollegoiden keskinäinen kohtaamispaikka, jossa vaihdetaan kokemuksia ja suosituksia. Messut ovat oiva paikka pysyä mukana alan kehityksessä, oppia uutta sekä lisätä alan arvostusta ja kiinnostavuutta, sanoo projektipäällikkö Anne Saarinen Tampereen Messut Oy:stä.   Uutinen: Finnclean on nyt Finnclean PRO Teemoina digitalisaatio, työhyvinvointi, työturvallisuus ja ympäristö   Finnclean PROn teemat ovat digitalisaatio, työhyvinvointi, työturvallisuus ja ympäristö, ja aiheet näkyvät sekä messuilla että koulutuspäivien sisällössä. Messuilla on luvassa puhtausalan toimijoille monipuolisesti palvelu- ja tuotetietoutta, toiminnallista nähtävää sekä innostavia kokemuksia ja case-esimerkkejä. Eri alojen asiantuntijat näyttävät ja kertovat muun muassa konkreettisin esimerkein, mitä digitalisaatio voi tarkoittaa puhtausalalla sekä kuinka digitalisaatio muuttaa alaa ja työntekijöiden arkea tulevaisuudessa. − Koulutuspäivät puolestaan mahdollistavat sen, että asiantuntijat ja esimiehet voivat täydentää messuvierailuaan koulutustarpeidensa mukaisesti. Maksullisiin koulutuspäiviin voi osallistua joko yhtenä tai kahtena päivänä ja molempina päivinä on luvassa puheenvuoro kaikista neljästä teemasta. Tiedossa on hyvinvointiin liittyvät Suomen maajoukkueen koripallovalmentajan Henrik Dettmannin sekä löytöretkeilijä Patrick "Pata" Degermanin Keynote-puheenvuorot sekä alan vankkojen asiantuntijoiden esityksiä, Forstadius tiivistää. Usean ammattitapahtuman kokonaisuus: Samaan aikaan Liikuntapaikkamessut sekä Hankintapäivät Tapahtumapäivät kokoavat yhteen tuhansia julkisen ja yksityisen sektorin päättäjiä sekä hankinta-alan ammattilaisia Tampereelle. Finnclean PROn lisäksi Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 27.−28.3.2019 järjestetään Pohjoismaiden suurin liikunta-alan ammattilaisten Sportec-, Gymtec- ja Welltec -tapahtumakokonaisuus sekä julkisen sektorin hankinnoista vastaaville henkilöille tarkoitetut Hankintapäivät. LISÄTIEDOT: www.finnclean.fi, Twitter: @TampereenMessut, #FinncleanPRO, Facebook: @FinncleanPRO Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi Anne Saarinen, projektipäällikkö, p. 050 357 2342 Meri Mattila, viestinnän asiantuntija, p. 0400 914 877, @MeriTMattila SSTL Puhtausala ry: Minna Forstadius, tuotepäällikkö, p. 050 534 7129, minna.forstadius(at)puhtausala.

01.11.2018

Kuulumiset SSTL Puhtausala ry:n syyskokouksesta

Kuulumiset SSTL Puhtausala ry:n syyskokouksesta SSTL Puhtausala ry:n syyskokous 20.10.2018 Jyväskylässä SSTL Puhtausala ry:n syyskokous pidettiin lauantaina 20.10. Jyväskylässä hotelli Alexandrassa. Itse asiassa tapahtumakokonaisuus alkoi jo perjantaina 19.10. Uudet pintamateriaalit ja siivousmenetelmät -koulutuksella, josta nautti 70 henkilön osallistujajoukko. Keskustelu oli vilkasta ja tunnelma positiivinen ja aktiivinen. Kouluttajina toimivat Erja Hammarén, Päivi Liljendahl ja Marja Mäkkeli. Osallistujat saivat jo etukäteen esittää kysymyksiä ja toiveita aiheisiin liittyen ja ne käsiteltiin lounaan jälkeen toiveaiheet-osiossa Minna Kyllisen vetämänä. Perjantai-iltana oli Alexandrassa yhteinen illallinen. Ruoka ja seura oli hyvää, ja oli mukava rauhassa vaihtaa kuulumisia. Illallisen jälkeen SSTL Puhtausalan jäsenistöä löytyi todistettavasti ainakin tanssilavalta sekä vastapäisestä karaokebaarista. Sekä perjantaina että lauantaina Jyväskylä pani parastaan säiden osalta, aurinko paistoi mitä kauneimmin. Lauantaina otettiin kokousosallistujien ryhmäkuva Alexandran portailla kirpakassa ja kirkkaassa syyssäässä. Lauantai aloitettiin SSTL Puhtausala ry:n ajankohtaisilla asioilla. Toiminnanjohtaja Per-Olof Ekström kertoi aluksi hieman jäsenmääristä sekä ensi vuodelle suunnitelluista Puhtausala-lehden uudistuksista. Liiton puheenjohtaja Marja Mäkkeli esitteli Puhtausala kiinnostavaksi -hanketta, jonka on suunniteltu alkavan ensi vuoden alkupuolella. Liiton uusi puhtausalan asiantuntija Minna Kyllinen esittäytyi osallistujille. Minna Forstadius kertoi loppuvuoden tapahtumista sekä ensi vuodelle suunnitelluista tapahtumista ja tilaisuuksista. Vuoden viimeinen iso tapahtuma on Puhtauspäivä 3.12. ja silloin juhlitaan puhtautta! Ensi vuosi alkaa tuttuun tapaan Esimies- ja asiantuntijapäivillä ja maaliskuussa on Finnclean PRO koulutuspäivät ja messut. Lue näistä kaikista lisää täältä. Lisäksi kerrottiin Puhtauspankki.fi -sivustosta, jossa on jo saatavilla ensimmäiset verkkoaineistot ja testit. Lounaan jälkeen kokouspäivänä kuultiin Minna Limingan puheenvuoro rekrytointiin ja yrityskuvaan liittyen. Luennoitsija pureutui aiheeseen Duunitorin julkaisemien siivoustyön myyttien kautta ja oli ihastuttavasti tutustunut puhtausalaan jo etukäteen. Luento herätti paljon keskustelua ja kuulijat vaikuttivat hyvin tyytyväisiltä. Kahvitauon aikana rekisteröidyttiin kokoukseen ja kokous aloitettiin klo 14.00. Kokouksen puheenjohtajana toimi Jarmo Konttila. Liiton puheenjohtaja Marja Mäkkeli avasi kokouksen. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio tulevalle vuodelle. Aktiivinen vuosi on tulossa - pysy kuulolla seuraamalla näitä sivuja, Puhtausalan uutiskirjettä, jäsenkirjeitä (sähköpostilla) sekä Puhtausala-lehteä! Kokouksessa tehtiin myös henkilövalintoja, sillä tarvittiin 3 uutta jäsentä liittohallitukseen erovuoroisten tilalle. Uusia hallituksen jäseniä ovat Marju Haarala (Pohjois-Pohjanmaan Puhtausala ry), Päivi Klemetti (Uudenmaan Puhtausala ry) sekä Erja Hammarén (Uudenmaan Puhtausala ry). Varajäseniksi valittiin Päivi Hokkanen (Varsinais-Suomen Puhtausala ry) ja Matti Ahonen (Uudenmaan Puhtausala ry). Kuvassa vuoden 2019 hallitus kokonaisuudessaan. Liittohallitus 2019: Marju Haarala, Päivi Klemetti, Erja Hammarén, Päivi Kontkanen, Eeva-Leena Lappalainen, Marja Mäkkeli ja Ismo Korhonen. Ensi kevään liittokokous pidetään Turussa lauantaina 27.4.2019. Perjantaina iltapäivällä on jäsenetuna erittäin edullinen koulutus, lauantaina on ajankohtaisia asioita sekä kevätkokous ja illalla sitten Varsinais-Suomen Puhtausala ry:n järjestämä ohjelmallinen iltajuhla.

26.10.2018

SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous 2019

SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous 2019 27.4.2019 Radisson BLU Marina Palace Hotel, Turku Kevätkokous vuosimallia 2019 pidetään Suomen Turussa. Kokouspäivään kuuluu ajankohtaisia asioita jäsenille sekä liittokokous, johon ovat tervetulleita kaikki jäsenet sekä yritysjäsenten edustajat.

26.10.2018

Asiakaspalvelu puhtausalalla

Asiakaspalvelu puhtausalalla 16.5.2019, klo 8.30 - 15.

26.10.2018

Siivous epidemioiden aikana

Siivous epidemioiden aikana 5.9.2019, Original Sokos Hotel Ilves, Tampere Suositun koulutuksen uusinta viime syksyltä. Nappaa parhaat vinkit uuteen epidemiakauteen. :-D   Tiedot täydentyvät.

26.10.2018

Puhtausalan innovaatiopäivä

Puhtausalan innovaatiopäivä Keskiviikkona 18.9.2019 Radisson Blu Royal, Runeberginkatu 2, 00100 Helsinki Puhtausalan ensimmäisessä innovaatiopäivässä pääset tutustumaan tuotteisiin ja palveluihin teemoittain. Lisäksi tiiviitä aiheisiin liittyviä puheenvuoroja sekä keskustelupaneeli ajankohtaisesta aiheesta. Tiedot täydentyvät kevään kuluessa.

26.10.2018

Haastavat siivouskohteet - Märkätilojen puhtaanapito

Haastavat siivouskohteet - Märkätilojen puhtaanapito 7.11.

26.10.2018

Monimuotoiset työyhteisöt puhtausalalla

Monimuotoiset työyhteisöt puhtausalalla Tiistaina 1.10.

26.10.2018

Uudet pintamateriaalit ja siivousmenetelmät

Uudet pintamateriaalit ja siivousmenetelmät 26.4.2019, klo 11.30 - 16.00 Radisson BLU Marina Palace Hotel, Linnankatu 32, Turku Supersuosittu ja hyvän palautteen viime vuodelta saanut koulutus jäsenetuhintaan seuraavan päivän kevätkokouksen kunniaksi.  Koulutus tarjoilee tiiviissä paketissa tietoa uusista pintamateriaaleista, niiden tunnistamisesta ja hoidosta sekä uusista siivousmenetelmistä.

26.09.2018

Tulevat hygieniaosaamiskoulutukset

Tulevat hygieniaosaamiskoulutukset Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutukset ja -testit Julkaisemme kuukausittain jäsenyritystemme ja henkilöjäseniemme järjestämät uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutukset.   Keskiviikkona 08.05.2019 Paikka: Amiedu, Strömberginkuja 3, 00380 Helsinki Haku päättyy: 22.04.2019. Lisätietoja linkistä https://koulutushaku.amiedu.fi/Koulutushaku/Koulutustuote/id/19747   Katso kaikki kouluttajat.

07.09.2018

Haluatko mukaan liittohallitukseen?

Haluatko mukaan liittohallitukseen? Syyskokous lähestyy - haluatko mukaan liittohallitukseen? SSTL Puhtausala ry:n syysliittokokous pidetään lauantaina 20.10. klo 9:30 alkaen Jyväskylässä Sokos hotelli Alexandrassa. Toivottavasti pääset mukaan! Uusien liittohallituksen jäsenten valinta erovuoroisten tilalle kuuluu syyskokouksen asialistaan. Lisäksi valitaan kaksi liittohallituksen varajäsentä. Henkilövalintojen sujuvuuden kannalta olisi tarpeen, että hallitusehdokkaat olisivat tiedossa jo ennen kokousta. Ehdokkaita voi ehdottaa niin yhdistyksen henkilöjäsenet kuin yritysjäsenet. Myös itse voi ilmoittautua ehdokkaaksi. Liittohallitus on SSTL Puhtausala ry:n ylin päättävä elin, jonka tehtäviin kuuluu mm. liiton toiminnan kehittäminen sekä koko alan edistäminen ja kehitykseen vaikuttaminen yhdessä jäsenten ja henkilökunnan kanssa. Lähetä ehdotuksesi 3.10. mennessä joko toiminnanjohtaja Per-Olof Ekströmille per-olof.ekstrom@puhtausala.fi tai puheenjohtaja Marja Mäkkelille marja.makkeli@riveria.fi. Muistathan pyytää ehdokkaaltasi tehtävään suostumuksen ennen ehdottamista ja liitä mukaan ehdokkaan yhteystiedot.

05.09.2018

Hoitoympäristöjen puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen -verkkokurssi julkaistu

Hoitoympäristöjen puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen -verkkokurssi julkaistu Hoitoympäristöjen puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen SSTL Puhtausala ry:n uudessa oppimisalustassa on julkaistu ensimmäinen verkkokurssi, Hoitoympäristöjen puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen.  Verkkokurssin tavoitteena on antaa perustiedot puhtauspalvelujen hygieniakäytännöistä sosiaali- ja terveydenhuollon kohteissa, jotta työntekijä osaa toimia aseptisesti ja estää omalla työllään infektioiden leviämistä. Aineisto soveltuu uusien työntekijöiden perehdytykseen sekä jatkuvan oppimisen aineistoksi. Kurssi koostuu 11 moduulista. Opiskelun jälkeen on mahdollista tehdä hygieniaosaamistesti, josta saa todistuksen. Lue lisää...

05.09.2018

Osallistu kyselyyn: Mistä aiheista koulutuksia ensi vuonna?

Osallistu kyselyyn: Mistä aiheista koulutuksia ensi vuonna? Koulutukset 2019 Joka vuosi SSTL Puhtausala ry järjestää useita täsmäkoulutuksia ajankohtaisista aiheista. Nyt voit vaikuttaa ensi vuoden koulutuksiin!   Mistä aiheista koulutuksia tarvitaan? Mikä auttaisi sinua ja tiimiäsi? Kerro näkemyksesi! Samalla voit osallistua arvontaan, jossa voi voittaa laadukkaan I love Puhtaus -juomapullon. Vastausaikaa on 23.9.2018 asti.

04.09.2018

Puhtausalan esimies -kilpailu on käynnistynyt!

Puhtausalan esimies -kilpailu on käynnistynyt! Kuka on Puhtausalan esimies 2019? Puhtausalan esimies -kilpailu tulee jälleen! Ehdota nyt Puhtausalan esimies 2019 -tunnustusta hyvälle ja innostavalle, puhtausalaa eteenpäin vievälle puhtausalan esimiehelle! Kunnianosoituksella halutaan korostaa laadukkaan esimiestyön merkitystä tuloksekkaan toiminnan ja henkilöstön hyvinvoinnin kannalta. Voittajalle on luvassa 1000 euron palkkio sekä hienoja kokemuksia puhtausalan edustustehtävissä. Valittavan Puhtausalan esimiehen toimikausi kattaa vuodet 2019-2020. Lue lisää ja ilmoita ehdokkaasi viimeistään 19.10.

08.06.2018

Puhtausalan tietopankki avattu

Puhtausalan tietopankki avattu Puhtausalan tietopankki on avattu Puhtauspankki.fi eli Puhtausalan tietopankki on avattu. Tietopankista löydät paljon puhtausalan tietoa yhteen koottuna, tarkistettuna ja helposti löydettävässä muodossa. Sisältö laajenee jatkuvasti ja sinäkin voit ehdottaa sinne sopivaa sisältöä! Tietopankki on maksuton ja kaikkien vapaasti käytettävissä. Tervetuloa tutustumaan!       www.puhtauspankki.

07.06.2018

1000. hygieniaosaamistesti

1000. hygieniaosaamistesti 1000:s uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistesti Sirpa Hyttinen (vas.) on 1000. uima-allas- ja märkäkätilojen hygieniaosaamistestin suorittanut. Hygieniaosaamistestikouluttajana kurssilla oli Merja Liimatainen. 6.6.2018 juhlittiin 1000:tta uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestin suorittanutta.  Onnittelukukat ojennettiin liikuntapaikanhoitaja Sirpa Hyttiselle Helsingin kaupungin Liikuntapalveluista. Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestikoulutuksen pitäjä Liikuntapalvelujen projektikoordinaattori Merja Liimatainen totesi tilaisuudessa, että lähes kaikki Liikuntapalvelujen uimahallisiivousta tekevät liikuntapaikanhoitajat ja uinninvalvojat ovat nyt suorittaneet testin. Liikuntapalvelujen hoidossa on neljä uimahallia, kaksi maauimalaa ja kaksi terapia-allasta. Kisahallissa liikuntapaikanhoitajana toimiva Sirpa Hyttinen siivoaa muun muassa wc- ja suihkutiloja, kuntosalilaitteita sekä aulatiloja. Koulutukseen hän osallistui, jotta saisi pätevyyden siivota myös uima-allastiloja. Liikuntapalveluissa kannustetaan työkiertoon, mikä Hyttisen mielestä on hyvä asia. ”Olin tyytyväinen koulutukseen. Uutta ja kiinnostavaa tietoa olivat kaikki allastilojen siivoukseen ja allasveden puhtauteen liittyvät asiat”, Hyttinen toteaa. Työkokemusta monista muista tiloista on kertynyt noin 30 vuoden aikana erilaisissa siivouskohteissa. Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutuksia ja -testejä on järjestetty keväästä 2016 lähtien eri puolilla Suomea. Testin suorittaminen on yksi tapa täyttää terveydensuojelulain vaatimukset. Laissa edellytetään, että uima-allas- ja märkätilojen puhtaanapitoon ja siivoukseen osallistuvilla henkilöillä on riittävä tieto siitä, miten tilojen hygienia vaikuttaa allasveden terveydelliseen laatuun, ja riittävä osaaminen näiden tilojen siivoukseen ja puhtaanapitoon. Hygieniaosaamiskoulutuksia järjestävät SSTL Puhtausala ry:n hyväksymät kouluttajat. Tiedot tulossa olevista koulutuksista julkaistaan puhtausala.fi-verkkosivun Ajankohtaista-palstalla. Tietoja päivitetään kerran kuukaudessa. Lisää tietoa koulutuksista ja testeistä sekä luettelo kouluttajista löytyy hygieniaosaamistestin verkkosivulta.

06.06.2018

Käynnissä haku INSTA 800 -tukiryhmään kaudelle 1.7.2018 – 30.6.2020

Käynnissä haku INSTA 800 -tukiryhmään kaudelle 1.7.2018 – 30.6.2020 Hae 25.6. mennessä INSTA 800 -tukiryhmään kaudelle 1.7.2018 – 30.6.2020   INSTA 800 -tukiryhmän tehtävänä on valvoa standardin soveltamista ja ratkaista mahdolliset erimielisyydet standardia käytettäessä. SSTL Puhtausala ry:n hallitus nimeää tukiryhmän, joka koostuu eri tahojen edustajista, kuten siivouspalvelujen ostajat, tuottajat, konsultointiyritykset, kouluttajat ja liiton hallitus. Tukiryhmän jäsenyys on työnantajakohtainen ja kausi kaksivuotinen. Tukiryhmässä työskentelystä ei makseta palkkiota tai korvauksia. Tukiryhmä kokoontuu 1-2 kertaa vuodessa sekä lisäksi tarvittaessa antamaan lausuntoja kysymyksiin, joita tukiryhmälle esitetään liittyen standardin käyttöön ja soveltamiseen. Nykyinen tukiryhmän kokoonpano löytyy täältä. Tukiryhmään nimetyllä henkilöllä tulee olla tietotason 4 henkilösertifikaatti ja häneltä edellytetään INSTA 800 -standardin jatkuvaa käyttämistä omassa työssä. Jos olet kiinnostunut jakamaan kokemuksesi INSTA 800 -standardin käytöstä ja vaikuttamaan sen soveltamiseen, lähetä vapaamuotoinen hakemus 25.6.2018 mennessä osoitteeseen tarja.valkosalo(at)puhtausala.fi. Merkitse viestin aiheeksi: Hakemus INSTA 800 -tukiryhmään. Sisällytä hakemukseen ainakin seuraavat tiedot: taho, jota työnantajasi edustaa (ostaja, tuottaja, konsultointi, koulutus) tietotason 4 henkilösertifikaatin myöntämispäivä kuvaus INSTA 800 standardin käytöstä ja käytön laajuudesta omassa työssä viimeisen 12 kuukauden aikana.

01.06.2018

Tulevat hygieniaosaamiskoulutukset

Tulevat hygieniaosaamiskoulutukset Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutukset ja -testit Julkaisemme kuukausittain jäsenyritystemme ja henkilöjäseniemme järjestämät uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutukset.   Tiistaina 18.9.2018 Paikka: Amiedu, Strömberginkuja 3, 00380 Helsinki Ilmoittautuminen: 28.8.2018 mennessä nettisivun kautta, jossa myös lisätiedot koulutuksesta.   Katso kaikki kouluttajat.

31.05.2018

Amsterdamin jälkipyykit Siivousakatemialla 8.6. klo 12 - 15

Amsterdamin jälkipyykit Siivousakatemialla 8.6. klo 12 - 15   Amsterdamin jälkipyykit Siivousakatemialla (Pitäjänmäki, Helsinki) 8.6.2018 klo 12-15. Paikalla on alan asiantuntijoita ja maahantuojia kertomassa alan kehityksestä maailmalla. Siivousakatemia tarjoaa kahvia ja pikkupurtavaa. Lue lisää...

31.05.2018

Kotisiivouskoulutus videona nyt saatavilla!

Kotisiivouskoulutus videona nyt saatavilla! Kotisiivouskoulutus videona nyt saatavilla! Hei sinä kotisiivouksen parissa toimiva, etkö päässyt osallistumaan keväällä pidettyy Kotisiivouksen täsmäiltapäivä -koulutukseen? Ei hätää, sillä nyt koulutus on saatavilla videona. Kokonaisuus koostuu kahdesta osasta: Erja Suikkanen: Aineet ja välineet kotisiivouksessa Arnevi Laukkanen: Menetelmät Videon hinta on 50 € + alv. (eli 62 €), jäsenhinta 35 € + alv. (eli 43,40 €). Jäsenhinta koskee SSTL Puhtausala ry:n sekä Suomen Kotityöpalveluyhdistys ry:n jäseniä. Tilaa Puhtausalan verkkokaupasta! Video löytyy puhtausala.fi -sivuilta ja vaatii kirjautumisen. Saat linkin ja tunnukset sähköpostiisi maksun jälkeen.

22.05.2018

Finnclean PRO koulutuspäivät ja messut

.

22.05.2018

Esimies- ja asiantuntijapäivät

Puhtausalan esimies- ja asiantuntijapäivät To-pe 24.-25.1.2019 Hilton Helsinki Strand John Stenbergin ranta 4, Helsinki Perinteiset puhtausalan esimies- ja asiantuntijapäivät tulevat jälleen! Iltajuhlassa valitaan myös uusi Puhtausalan esimies kaudelle 2019-2020. Tervetuloa inspiroitumaan ja hakemaan puhtia talveen! Ohjelma on aiemmasta poikkeava sikäli, että toinen päivä eli perjantai on lyhyempi päättyen lounaaseen.

21.05.2018

Siivouskoneiden hankinta

Siivouskoneiden hankinta Keskiviikkona 21.11.

21.05.2018

Uudet pintamateriaalit ja siivousmenetelmät

Uudet pintamateriaalit ja siivousmenetelmät Perjantaina 19.10.2018 klo 8.30 - 15.00 Sokos Hotel Alexandra, Hannikaisenkatu 35, Jyväskylä   Viime talvena pidetty koulutus toiveuusintana! Koulutus tarjoilee tiiviissä paketissa tietoa uusista pintamateriaaleista, niiden tunnistamisesta ja hoidosta sekä uusista siivousmenetelmistä. Huom: Koulutuksessa hurja jäsenalennus! Tule siis mukaan perjantain koulutukseen ja osallistu myös syyskokoukseen lauantaina.

21.05.2018

SSTL Puhtausala ry:n syyskokous

SSTL Puhtausala ry:n syyskokous Lauantaina 20.10.2018 Sokos Hotel Alexandra, Hannikaisenkatu 35, Jyväskylä Tervetuloa SSTL Puhtausala ry:n syysliittokokoukseen Jyväskylään!   Lauantain 20.10. ohjelma: 9.

21.05.2018

Laadun omavalvonta

Laadun omavalvonta Torstaina 1.11.2018 Holiday Club Caribia, Kongressikuja 1, Turku   Laadun omavalvonta on väline oman työn kehittämiseen. Koulutuspäivässä tutustutaan erilaisiin laadun omavalvonnan menetelmiin sekä esimerkkeihin, miten laadun omavalvontaa sovelletaan erilaisissa kohteissa.

21.05.2018

SSTL Puhtausala ry:n yritysjäsentilaisuus

Syksyn yritysjäsentilaisuus SSTL Puhtausala ry:n syksyn 2018 yritysjäsentilaisuus pidetään torstaina 8.11.2018 klo 8.00 - 10.30 Break Sokos Hotel Flamingossa Vantaalla (Tasetie 8). Aloita päivä hyvällä aamiaisella puhtausalan kollegoiden seurassa. Ajankohtaista infoa liiton tulevista tapahtumista ja uusista asioista. Tilaisuus on maksuton ja tarkoitettu kaikille yritys- ja yhteisöjäsenten edustajille.

21.05.2018

Puhtauspäivä

    Puhtauspäivänä 3.12.2018 kiitetään siivoojaa ja Juhlitaan puhtautta! Tältä sivulta löydät tietoja Puhtauspäivästä ja siihen valmistautumisesta erityisesti puhtausalalla toimiville.

21.05.2018

miniClean Kuopio

miniClean Kuopio 11.9.2018 klo 9-15 Savon ammattiopisto, Presidentinkatu 3, Kuopio SISÄÄNKÄYNTI A1-OVESTA Vuoden toinen miniClean-tapahtuma pidetään Kuopiossa, Savon ammattiopisto Sakky:n tiloissa. Näyttely on avoinna klo 9-15 ja sinne on vapaa sisäänpääsy. Näyttelyn yhteydessä on kahvio sekä lounasmahdollisuus.

21.05.2018

miniClean Lappeenranta

miniClean Lappeenranta 13.9.2018 klo 9-15 Holiday Club Saimaa, Rauhanrinne 1, Lappeenranta Vuoden kolmas ja viimeinen miniClean-tapahtuma pidetään Lappeenrannassa, Holiday Club Saimaan Arenalla. Näyttely on avoinna klo 9-15 ja sinne on vapaa sisäänpääsy. Näyttelyn yhteydessä on kahvio sekä lounasmahdollisuus.

18.05.2018

Interclean-messujen kuulumisia Amsterdamista

Interclean-messujen kuulumisia Amsterdamista Interclean-messujen kuulumisia Amsterdamista 15.-18.5.2018 pidetään Interclean-messut Amsterdamissa. Messut ovat olleet aiemminkin maailman suurin puhtausalan tapahtuma, ja nyt messut ovat suuremmat kuin koskaan. Nähtävää siis riittää. Seuraavassa eli 8.6. ilmestyvässä Puhtausala-lehdessä on paljon juttua messuilta sekä tietoa uutuuksista. Sillä aikaa voit seurata kuulumisia messuilta SSTL Puhtausala ry:n Facebook-sivuilta. Sieltä löytyy videokoosteet kustakin messupäivästä, kuvia uusista tuotteista sekä tunnelmia messuilta ja muista tapahtumista messujen aikana.

14.05.2018

Siivous epidemioiden aikana

Siivous epidemioiden aikana Torstaina 6.9.

26.04.2018

Tulevat hygieniaosaamiskoulutukset

Tulevat hygieniaosaamiskoulutukset Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutukset ja -testit Julkaisemme kuukausittain jäsenyritystemme ja henkilöjäseniemme järjestämät uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamiskoulutukset.   Torstaina 31.5. Paikka: Koulutuskeskus Kiilto oy, Tampereentie 408, Lempäälä Ilmoittautuminen: 11.5.2018 mennessä nettisivun kautta, jossa myös lisätiedot koulutuksesta.   Perjantaina 8.6. Paikka: Kankaanpää Kouluttaja: Marita Koskinen, Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Lisätietoja koulutuksesta ja ilmoittautumisesta verkkosivuilla   Katso kaikki kouluttajat.

23.04.2018

SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous Gustavelundissa

SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous Gustavelundissa SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous Gustavelundissa SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous pidettiin Gustavelundissa Tuusulassa 21.4.2018. Paikalla oli 44 osallistujaa. Avauspuheenvuorossaan liiton hallituksen puheenjohtaja Marja Mäkkeli toivoi uusia nuoria tekijöitä alalle. Tässä tarvitaan alan julkisen kuvan kirkastamista ja oikeaa tietoa nykypäivän siivoustyöstä. Kokouksessa puhetta johti Marja Mäkkeli, sihteereinä toimivat Päivi Hokkanen ja Tarja Valkosalo sekä ääntenlaskijoina ja pöytäkirjan tarkastajina Matti Ahonen ja Jarmo Konttila. Toiminnanjohtaja Per-Olof Ekström esitteli vuoden 2017 toimintakertomuksen, jonka kokous hyväksyi pienin korjauksin. Tässä yhteydessä nousivat esiin ehdotukset konetilaston julkistamisesta, tutkimushankkeiden tarjoamisesta oppilaitoksille sekä perehdytyksestä liittohallituksen jäsenille koulutus- ja tutkimus- sekä tiederahastosta. Rahastojen sääntöihin on tehty päivitykset. Kokouksessa vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus. Vuonna 2020 vietettävää liiton 50. juhlavuotta varten on aloitettu historiikin kokoaminen. Liiton jäsenrekisteri on siirretty Yhdistysavaimeen, mistä on jo saatu noin 8 000 euron säästö postituskuluissa. Tässä yhteydessä esitettiin toive yksinkertaisemmasta kirjautumisesta Yhdistysavaimen sivulle. Ajankohtaista SSTL Puhtausala ry:stä -osuudessa Tarja Valkosalo esitteli tekeillä olevan Puhtausalan tietopankin, johon kerätään avointa tietoa osaamisen kehittämiseen ja kouluttamiseen. Tietopankin verkko-osoitteen nimeen pääsi vaikuttamaan äänestämällä nimeä tai jättämällä oman ehdotuksen. Sipi Sammakolle on ehdotettu kaveriksi Pöpö Pupua, joka esittelisi hyvää hygieniaa lapsille. Pöpö Pupu esittäytyi videolla. Toiminnanjohtaja esitteli uuden tietosuojalain GDPR:n ja toimenpiteet, joita se asettaa yhdistysten ylläpitämille rekistereille ja muille henkilötiedoille, eli yhdistyksissä kannattaa pitää GDPR-kevätsiivous. Kevätkokouksen yhteydessä osanottajat pohtivat viidessä pienryhmässä liiton toimintaan liittyviä kysymyksiä. Ryhmien aiheina olivat Näkyvyyden ja profiilin kohottaminen vetäjänään Marja Mäkkeli, Jäsenmäärän lisääminen (Yusuf Özel), Kaupallisten toimintojen kehittäminen (Juuso Viherlaakso), Alan kehittäminen (Ismo Korhonen) ja Puhtausalan luottamusohjelma (Tarja Valkosalo). Tuloksista kuullaan myöhemmin. Puheenjohtaja Marja Mäkkeli ja toiminnanjohtaja Per-Olof Ekström luovuttivat liiton hopeisen kunniamerkin Harri Piipariselle. Pyöreitä vuosia täyttäneelle Pärrelle kokous esitti onnittelut yhteislauluna. Päivän ohjelmassa oli Franz Schniderin esitys Vaikuta kehollasi – kehonkielen merkitys työelämässä sekä vierailu Lottamuseoon. Päivän päätti yhteinen illallinen Gustavelundin Into-ravintolassa. Kokouksessa puhetta johti Marja Mäkkeli ja sihteereinä toimivat Tarja Valkosalo ja Päivi Hokkanen. Puheenjohtaja Marja Mäkkeli ja toiminnanjohtaja Per-Olof Ekström luovuttivat liiton hopeisen kunniamerkin Harri Piipariselle. Franz Schnider kertoi kehonkielestä. Workshopeissa työstettiin liiton strategian pääteemoja. Sipi Sammakolle on ehdotettu kaveriksi Pöpö Pupua, joka esittelisi hyvää hygieniaa lapsille. Päivän ohjelman päätteeksi vierailtiin Lottamuseossa.

12.04.2018

Digisovellus infektioiden torjuntaan sai palkinnon

eLaitoshuolto-niminen digisovellus sai Puhtausalan Vuoden teko -palkinnon. Sovellus on kehitetty omavalvontaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Voittaja julkistettiin miniClean-tapahtumassa Seinäjoella 12.4.2018. Vuoden teko 2017 -finalistit (vas.) Hygieeninen sisäympäristö RT-korttisarja: Kari Laine Rakennustieto Oy ja Aino Pelto-Huikko Satakunnan ammattikorkeakoulu, eLaitoshuolto: Aila Kerosalo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri sekä kotisiivouspaketit: Eeva-Leena Lappalainen ja Suvi Toivola Puhdas Ilo Oy. ”Omavalvonnan merkitys korostuu terveydenhoitoympäristössä, etenkin nyt, kun maailmalta tulee Suomeen uusia sairauksia ja mikrobeja. Omavalvonta on yksi tärkeä osa potilasturvallisuuden varmistamista. Pitkään on puhuttu terveydenhoitoalan omavalvonnasta, joten on hienoa, että nyt on kehitetty toimiva sovellus, jossa asiakaskin saa tietoa laadusta reaaliaikaisesti”, voittajan valinnut Erja Suikkanen perustelee. Hän toivoo, että osaamista ja tietoa omavalvontaan liittyvissä asioista jaetaan myös muille alalla toimiville. Muut ansioituneet finalistit olivat Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Rakennustieto Oy:n tuottamat Hygieeninen sisäympäristö RT-kortit sekä Puhdas Ilo Oy:n kehittämät tuotteistetut kotisiivouspaketit. Vuoden Teko 2017 -voittaja julkistettiin miniClean-tapahtumassa Seinäjoelle 12.4.2018. Kilpailun ja miniClean-tapahtuman järjestäjä on SSTL Puhtausala ry, puhtausalan ammatillinen keskusjärjestö. Puhtausalan Vuoden teko on SSTL Puhtausala ry:n kilpailu koko puhtausalalle. Palkinto jaetaan vuosittain yritykselle, yhteisölle, organisaatiolle tai yksittäiselle henkilölle. Tänä vuonna voittajan valitsi Saimaan Tukipalveluiden laitospalvelupäällikkö Erja Suikkanen, joka on toiminut SSTL Puhtausala ry:n puheenjohtajana 2008-2017. Puhtausalan Vuoden teko voi olla esimerkiksi teko, joka on vaikuttanut positiivisesti organisaation työhyvinvointiin, asiakastyytyväisyyteen, toimintaprosesseihin tai vaikkapa tuotelanseeraus, jonka ansiosta työ helpottuu tai nopeutuu. Kyseessä voi olla myös yksittäinen henkilö, joka on tehnyt tai kehittänyt idean, jolla on merkittävä vaikutus omalle organisaatiolle tai koko toimialalle. Lisätietoja antavat SSTL Puhtausala ry Per-Olof Ekström 0400 707 736 ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Aila Kerosalo 040 551 4683.

12.04.2018

eLaitoshuolto on Puhtausalan Vuoden teko 2017

eLaitoshuolto on Puhtausalan Vuoden teko 2017 eLaitoshuolto on Puhtausalan Vuoden teko 2017 Puhtausalan Vuoden teko 2017 -voittajana palkittiin Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin digitaalinen omavalvontasovellus eLaitoshuolto. Voittajan valitsi Erja Suikkanen. ”Omavalvonnan merkitys korostuu terveydenhoitoympäristössä, etenkin nyt, kun maailmalta tulee Suomeen uusia sairauksia ja mikrobeja. Omavalvonta on yksi tärkeä osa potilasturvallisuuden varmistamista. Pitkään on puhuttu terveydenhoitoalan omavalvonnasta, joten on hienoa, että nyt on kehitetty toimiva sovellus, jossa asiakaskin saa tietoa laadusta reaaliaikaisesti”, Erja Suikkanen perustelee valintaa. Hän toivoo, että osaamista ja tietoa omavalvontaan liittyvissä asioista jaetaan myös muille alalla toimiville. eLaitoshuolto-sovellukseen kirjataan tilan puhtauden visuaalinen arviointi, jota voi täydentää kirjallisin kommentein ja valokuvin. Tulokset ovat käytettävissä reaaliaikaisesti ja niitä voidaan tarkastella tilatyypin, käyttävän yksikön tai koko datan osalta. Arviointeja tehdään sekä heti siivouksen jälkeen että siivouskertojen välillä, jolloin saadaan tietoa myös siivoustoimenpiteiden riittävyydestä sairaalan toiminta-aikana. ”Asiakkailta ja työntekijöiltä saadun palautteen mukaan eLaitoshuollon käyttöönotto on lisännyt avoimuutta ja luottamusta”, toteaa palkinnon vastaanottanut palvelupäällikkö Aila Kerosalo. Saatua tietoa hyödynnetään muun muassa työmenetelmien kehittämisessä sekä resurssien ja ajankäytön kohdentamisessa. Muut ansioituneet finalistit olivat Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Rakennustieto Oy:n tuottamat Hygieeninen sisäympäristö RT-kortit sekä Puhdas Ilo Oy:n kehittämät tuotteistetut kotisiivouspaketit.   Vuoden teko 2017 -finalistit (vas.) Hygieeninen sisäympäristö RT-korttisarja: Kari Laine Rakennustieto Oy ja Aino Pelto-Huikko Satakunnan ammattikorkeakoulu, eLaitoshuolto: Aila Kerosalo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri sekä kotisiivouspaketit: Eeva-Leena Lappalainen ja Suvi Toivola Puhdas Ilo Oy. Vuoden Teko 2017 -voittaja julkistettiin miniClean-tapahtumassa Seinäjoelle 12.4.2018. Puhtausalan Vuoden teko on SSTL Puhtausala ry:n kilpailu koko puhtausalalle. Palkinto jaetaan vuosittain yritykselle, yhteisölle, organisaatiolle tai yksittäiselle henkilölle. Puhtausalan Vuoden teko voi olla esimerkiksi teko, joka on vaikuttanut positiivisesti organisaation työhyvinvointiin, asiakastyytyväisyyteen, toimintaprosesseihin tai vaikkapa tuotelanseeraus, jonka ansiosta työ helpottuu tai nopeutuu. Kyseessä voi olla myös yksittäinen henkilö, joka on tehnyt tai kehittänyt idean, jolla on merkittävä vaikutus omalle organisaatiolle tai koko toimialalle.

11.04.2018

Puhtausalan Vuoden teko -voittaja julkistetaan 12.4. klo 12.00

Puhtausalan Vuoden teko -voittaja julkistetaan 12.4. klo 12.00 Puhtausalan Vuoden teko -voittaja julkistetaan 12.4. klo 12.00 SSTL Puhtausala ry:n hallitus on valinnut saaduista ehdotuksista kolme finalistia, joista voittajan valitsee SSTL Puhtausala ry:n puheenjohtajana pitkään toiminut Erja Suikkanen. Finalistien esittelyt löydät täältä. Voittaja julkistetaan 12.4. klo 12.00 Seinäjoki Areenalla miniClean-tapahtuman yhteydessä.

26.02.2018

SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous 2018

SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous 21.4.2018 Gustavelund, Tuusula Tervetuloa SSTL Puhtausala ry:n liittokokoukseen keväiseen Tuusulaan!   Ohjelma: (10.15 Kuljetus Tikkurilan asemalta) 10.30 Ilmoittautuminen 11.00 Lounas 12.

29.01.2018

Ilmoittaudu Amsterdamin matkalle viimeistään 31.1!

Ilmoittaudu Amsterdamin matkalle viimeistään 31.1! Lähdössä Amsterdamiin Interclean-messuille toukokuussa?   On aika hoitaa kuntoon matkajärjestelyt - ilmoittaudu SSTL Puhtausala ry:n järjestämälle matkalle viimeistään 31.1! Lue lisää matkasta...   Muista myös liiton järjestämä kanavaristeily! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

19.01.2018

Puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen terveydenhuollossa

Puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen terveydenhuollossa Keskiviikkona 25.4.2018 Folkhälsan, Auditorio Arenan, Topeliuksenkatu 20, Helsinki Pintahygienian merkitys tartuntojen torjunnassa on noussut viime vuosina, kun tutkimukset ovat osoittaneet mikrobien elävän pinnoilla pitkiäkin aikoja. Valmennuspäivän tavoitteena on antaa kattava kuva puhtauspalvelujen roolista osana tartuntojen torjuntakeinoja.

04.01.2018

Kevään 2018 yritysjäsentilaisuus

Kevään 2018 yritysjäsentilaisuus Metropol Hietaniemi, Hietaniemenkatu 14 A Torstaina 15.3.2018 klo 14.00 - 18.00   Tervetuloa viettämään informatiivinen iltapäivä yhdessä puhtausalan kollegoiden kanssa! Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille SSTL Puhtausala ry:n yritys- ja yhteisöjäsenten edustajille.

04.01.2018

miniClean Seinäjoki

miniClean Seinäjoki 12.4.2018 klo 9-15 Seinäjoki Areena, B-halli Kirkkokatu 23, Seinäjoki Vuoden ensimmäinen miniClean-tapahtuma pidetään Seinäjoella, Seinäjoki Areenan uudessa B-hallissa. Näyttely on avoinna klo 9-15 ja sinne on vapaa sisäänpääsy. Näyttelyn yhteydessä on kahvio sekä lounasmahdollisuus.

15.12.2017

Hyvää joulua ja toimiston aukiolo loppuvuonna

Hyvää joulua ja toimiston aukiolo loppuvuonna   SSTL Puhtausala ry:n toimisto on pääsääntöisesti suljettuna vuoden kaksi viimeistä viikkoa. Asiakaspalvelun sähköpostia luetaan satunnaisesti, joten sitä kautta tavoittaa parhaiten. Seuraavat postitukset toimitetaan vuoden alussa.

04.12.2017

Puhtausalan 100 edistysaskelta

Puhtausalan 100 edistysaskelta Puhtausalan 100 edistysaskelta   Syksyllä 2017 tehtiin kysely, jonka avulla kartoitettiin puhtausalalla toimivien tai toimineiden näkemyksiä alan merkittävimmistä edistysaskelista itsenäisen Suomen ajalta. Arvovaltainen raati on koonnut listan ja se julkaistaan juuri nyt! Täältä löydät Puhtausalan 100 edistysaskelta -listan kuvauksineen.

01.12.2017

Puhtauspäivää vietetään 4.12.2017

Puhtauspäivää vietetään 4.12.2017 Puhtauspäivä 4.12.2017 #kiitäsiivoojaa Maanantaina 4.12.2017 vietetään valtakunnallista Puhtauspäivää, joka on tänä vuonna myös osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Liity sinäkin joukkoon ja kiitä siivoojaa! Lue lisää Puhtauspäivän sivulta.

23.11.2017

Kanavaristeily

Kanavaristeily SSTL Puhtausala ry järjestää Amsterdamin Interclean-messujen yhteydessä perinteisen kanavaristeilyn keskiviikkona 16.5.2018 klo 17.00-18.30.   Risteily alkaa Rai-satamasta messualueelta ja päättyy kaupungin keskustaan. 1,5 tuntia kestävän risteilyn aikana on tarjolla pientä purtavaa sekä viiniä, olutta ja alkoholittomia juomia.

07.11.2017

Kotisiivouksen täsmäiltapäivä

Kotisiivouksen täsmäiltapäivä Tiistaina 20.3.2018 klo 15-18, Virnatie 5, Vantaa (Edupolin tilat) SSTL Puhtausala ry ja Suomen Kotityöpalveluyhdistys ry järjestävät yhteistyössä Kotisiivouksen täsmäiltapäivän.

07.11.2017

Uudet pintamateriaalit ja siivousmenetelmät

Uudet pintamateriaalit ja siivousmenetelmät Torstaina 15.2.2018 klo 8.30 - 15.30 Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki   Paljon toivottu koulutus tarjoilee tiiviissä paketissa tietoa uusista pintamateriaaleista, niiden tunnistamisesta ja hoidosta sekä uusista siivousmenetelmistä. Ohjelma: 8.

30.10.2017

SSTL Puhtausala ry:n syyskokous 2017

SSTL Puhtausala ry:n syyskokous 2017 SSTL Puhtausala ry:n syyskokous 2017 SSTL Puhtausala ry syysliittokokous pidettiin 19.10. Gabriella-laivalla Katajanokan satamassa Helsingissä. Paikalla oli yhteensä 56 henkilöä: 46 henkilöjäsentä ja kahdeksan yritysjäsenten edustajaa sekä kaksi muuta osallistujaa. Liiton puheenjohtaja Erja Suikkanen avasi kokouksen kertoen koosteen puheenjohtajakautensa toiminnasta. Liittohallituksen puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Marja Mäkkeli Joensuusta. Liittohallituksen jäseniksi valittiin Ismo Korhonen, Päivi Kontkanen ja Eeva-Leena Lappalainen. Kauttaan jatkavat Päivi-Leena Salviander, Sari Kivioja ja Yusuf Özel. Varajäseniksi valittiin Matti Ahonen ja Marju Haarala. Kokouksessa hyväksyttiin liiton toimintasuunnitelma vuodelle 2018 ja päätettiin pitää jäsenmaksut ja jäsenmaksupalautukset yhdistyksille ennallaan. Toiminnanjohtaja Per-Olof Ekström esitteli vuodelle 2018 tulo- ja menoarvion, joka vahvistettiin. Toiminnanjohtaja esitteli myös suunnitelmat yhdistysavain-jäsenrekisterin ja yhdistysten kotisivujen osalta. Tilintarkastajaksi valittiin Kari Nahkuri ja varatilintarkastajaksi Arja Kauppinen, toiminnantarkastajaksi valittiin Roger Bäckroos ja varatoiminnantarkastajaksi Kaj Torstensson. Syyskokouksessa puhetta johti Maarit Roininen ja sihteereinä toimivat Tuija Saarinen ja Tarja Valkosalo. Pöytäkirjantarkastajina ja ääntenlaskijoina toimivat Arto Laaksonen ja Petteri Enne. Kokouksen päätteeksi kiitettiin Erja Suikkasta sekä Siivoussektori Oy:n hallituksen puheenjohtajaa Heikki Rannikkoa ansioikkaista toimikausista.

18.10.2017

Puhtausalan merkittävimmät edistysaskeleet -kysely

Puhtausalan merkittävimmät edistysaskeleet -kysely Osallistu puhtausalan merkittävimmät edistysaskeleet -kyselyyn! Puhtauspäivä on tänä vuonna 4.12.2017. Kuten aina, Puhtauspäivänä kiitetään siivoojaa. Lisäksi tänä vuonna juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea myös Puhtauspäivän merkeissä. Suomi on siivouksessa maailman parhaimmistoa ja työssä on paljon nimenomaisesti alalle koulutettua väkeä. Alan kehitys Suomen itsenäisyyden aikana on ollut huimaa - mieti vaikka siivousta vielä 50 vuotta sitten verrattuna tähän päivään! Suomen juhlavuoden kunniaksi kootaan lista puhtausalan 100 merkittävimmästä edistysaskeleesta kuvauksineen ja julkaistaan se Puhtauspäivänä. Osallistu kyselyyn ja kerro näkemyksesi! Kysely on tarkoitettu kaikille Puhtausalalla toimiville tai toimineille. Kerro mitkä ovat mielestäsi merkittävimpiä alaa edistäneitä innovaatioita. Listan kokoamisessa on apuna raati, johon kuuluu mm. SSTL Puhtausala ry:n kunniajäseniä. Kyselyyn pääset tästä! Vastausaikaa on 5.11. 2017 asti. Innovaatioilla ja edistysaskeleilla tarkoitetaan tässä mitä tahansa puhtausalaa edistävää asiaa, joka voi olla esim. väline, kone, aine, menetelmä, koulutus, työturvallisuutta / ergonomiaa / työn organisointia parantava asia, tai vaikka puhtausalan työhyvinvointia lisäävä seikka. Ne voivat olla nykyisen tai entisen työnantajasi tai yrityksesi kehittämiä asioita, tai sellaisia, joihin olet työssäsi tai opinnoissasi tutustunut, tai peräti itse keksinyt. Kyse on oman aikansa innovaatioista, eli yksi esimerkki voisi olla se, kun harjaan hoksattiin lisätä varsi! Lue lisää Puhtauspäivästä tapahtumasivulta...

06.10.2017

Puhtauspäivä on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa

Puhtauspäivä on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa Puhtauspäivä 2017 Puhtauspäivää vietetään jälleen 4.12.2017. Tuttuun tapaan silloin kiitetään siivoojaa ja tänä vuonna päivää vietetään myös Suomen juhlavuoden hengessä. Puhtauspäivä on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Olethan sinäkin mukana? Seuraa tiedotusta tapahtumasivulla ja Puhtauspäivän Facebook-sivulla! Lue lisää tapahtumasivulta...

13.09.2017

Vastaa puhtausalan kyselyyn!

Vastaa puhtausalan kyselyyn! Puhtausalan kysely 2017 Maailma muuttuu ja puhtausala sen mukana. SSTL Puhtausala ry haluaa olla tukena muutoksessa ja siksi haluaisimme kuulla puhtausalalla toimivien näkemyksiä omasta työstään ja osaamisen kehittämisestä. Mielipiteesi on tärkeä! Vastaisitko kyselyymme 9.10.2017 mennessä. Vastaamiseen kuluu noin 10 minuuttia. Vastanneiden kesken arvotaan 3 kpl I love Puhtaus -pyyhesettejä (á 30 euroa). Halutessasi toimitamme myös yhteenvedon vastauksista. Vastauksia ei voi yhdistää yhteystietonsa jättäneisiin.

12.09.2017

Messumatka Amsterdamiin

Interclean -messut Amsterdamissa 15.-18.5.2018   Interclean -messut Amsterdamissa ovat maailman suurin puhtausalan messutapahtuma. Messut järjestetään joka toinen vuosi ja monet puhtausalalla toimivat suomalaiset matkustavat sinne kerta toisensa jälkeen, onhan se erinomainen tapa päivittää tietonsa alan uutuuksista.

08.09.2017

Tapahtumat ja koulutukset 2018

Tapahtumat ja koulutukset 2018 Vuoden 2018 tapahtumakalenteri on julkaistu Saat yhdellä silmäyksellä kokonaiskuvan ensi vuoden tapahtumista ja koulutuksista. Täsmäkoulutusten teemoja ovat lattiamateriaalit, kotisiivous, puhtauspalvelujen hygieniaosaaminen terveydenhuollossa, siivous epidemioiden aikana, konehankinnat sekä laadun omavalvonta. Näiden lisäksi ensi vuonna on myös miniClean-tapahtumat huhtikuussa Seinäjoella ja syyskuussa Lappeenrannassa. Liitto järjestää myös matkan ISSA/Interclean-messuille Amsterdamiin toukokuussa. Vuosi alkaa iloisissa merkeissä Esimies- ja asiantuntijapäivillä Tampereella.

24.08.2017

Tapahtumat ja koulutukset 2018

Vuoden 2018 koulutus- ja tapahtumakalenteri Tässä yhteenveto vuoden 2018 koulutuksista ja tapahtumista. Katso tarkemmat tiedot tulevien tapahtumien omilta tapahtumasivuilta.   Tammikuu 25.-26.1. Esimies- ja asiantuntijapäivät, Tampere Helmikuu 15.2. Uudet pintamateriaalit ja siivousmenetelmät, Helsinki Maaliskuu 15.3. Yritysjäsentilaisuus 20.3.

28.06.2017

Sinituote ostaa VS-Harjan

Sinituote ostaa VS-Harjan Sinituote ostaa VS-Harjan VS-Harja Oy:n koko osakekanta siirtyy Sinituote Oy:n omistukseen 26.6.2017 tehdyllä sopimuksella. Juuri 90 vuotta täyttänyt VS-Harja on Akaassa toimiva yritys, joka valmistaa ja markkinoi laadukkaita kotimaisia harjoja kotitalous- ja ammattikäyttöön. VS-Harja on Suomen johtava ammattipuolen harjojen valmistaja. Sinituote Oy tytäryhtiöineen on Pohjoismaiden johtava siivousväline-, vaatehuollon- ja autonhoitotarvikealan konserni, joka toimii kuluttajamarkkinoilla. "Tällä kaupalla luomme entistä vahvemmat resurssit sekä VS-Harjalle että Sinituotteelle kehittää kotimaista siivousvälinevalmistusta Akaassa ja Kokemäellä", sanovat Sinituote Oy:n Ilkka Brotherus, VS-Harja Oy:n Pentti Aaltonen sekä VS-Harja Oy:n Henri Valtanen. Kaupan taustalla on VS-Harjan toisen omistajan, Pentti Aaltosen halu siirtyä eläkkeelle. Kauppaan ei liity muita henkilöjärjestelyjä ja Henri Valtanen jatkaa VS-Harjan toimitusjohtajana. Sekä Sinituote että VS-Harja ovat Suomalaisen Työn Liiton jäsenyrityksiä ja valtaosalle molempien yritysten tuotteista on myönnetty Avainlippu-alkuperämerkin käyttöoikeus. Kummankin yrityksen toiminnan kulmakivi on kotimainen valmistus.

26.06.2017

SSTL Puhtausala ry:n toimisto kesätauolla 3.-28.7.2017

SSTL Puhtausala ry:n toimisto kesätauolla 3.-28.7.2017 SSTL Puhtausala ry:n toimisto kiinni heinäkuussa Liiton toimisto on kesätauolla 3.-28.7.2017. Tänä aikana voi verkkokaupasta tehdä ostoksia tavalliseen tapaan, mutta tuotteet toimitetaan vasta elokuun alussa.

16.06.2017

Puhtausalan esimies- ja asiantuntijapäivät 2018

Puhtausalan esimies- ja asiantuntijapäivät 25.-26.1.

24.05.2017

Muista messutarjoukset - vielä ehdit!

Muista messutarjoukset - vielä ehdit! Early Bird -tarjouksia syksyn koulutustapahtumiin   Tarjous 1: Kun ilmoittaudut toukokuun aikana syksyn täsmäkoulutuksiin (Uima-allas- ja märkätilojen siivous, Lean-toimintamalli siivoustyössä tai Tekstiililattioiden puhdistus ja hoito), saat lahjaksi tunnukset uudistettuun Puhtausalan työturvallisuus e-kirjaan! Tunnukset toimitetaan sähköpostitse vähän ennen valitun koulutuksen ajankohtaa. Tapahtumat löydät täältä.   Tarjous 2: Kun ilmoittaudut risteilyllä pidettävään Puhtausalan kehityspäivään viimeistään 4.

22.05.2017

SSTL Puhtausala ry:n syyskokous

SSTL Puhtausala ry:n syyskokous 2017 SSTL Puhtausala ry:n syyskokous pidetään torstaina 19.10.2017 m/s Gabriellalla Helsingin Katajanokalla laivan ollessa satamassa. Kokoontuminen terminaaliin klo 13.00, jonka jälkeen siirrytään yhdessä laivalle kokoustilaan. Aloitetaan kahveilla ja kokoukseen rekisteröitymisellä, kokous pidetään klo 13.30 - 15.30.

16.05.2017

Kooste Finnclean-messuilta

Kooste Finnclean-messuilta Finnclean 2017: Sinä ja puhtausala kehityksen kärjessä Finnclean-messut pidettiin Tampereella 10.-12.5.2017. Messut toivat yhteen 6300 kävijää sekä 161 näytteilleasettajaa 6 eri maasta.  Lue kooste messujen tapahtumista ja palkitsemisista. Uutisnostoja löytyy myös messujen omilta finnclean.fi -sivuilta. Videoita messuista löydät täältä. Joitakin kuvia löytyy jo SSTL Puhtausala ry:n Facebook-sivuilta ja lisää on tulossa.

16.05.2017

Uusi toiminnanjohtaja valittu

Uusi toiminnanjohtaja valittu SSTL Puhtausala ry:n uusi toiminnanjohtaja on valittu   SSTL Puhtausala ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu KTM Per-Olof Ekström. Hän aloittaa sekä liiton toiminnanjohtajana että Siivoussektori Oy:n toimitusjohtajana 1.8.2017. Viimeksi hän on toiminut 17 vuotta Kärcher Oy:n toimitusjohtajana.

27.04.2017

Ilmoittaudu nyt Finncleanin tapahtumiin!

Ilmoittaudu nyt Finncleanin tapahtumiin! Finnclean-messujen tapahtumiin ilmoittautumisen määräaika lähestyy. Varaathan paikkasi ajoissa! Avajaisseminaari keskiviikkona klo 14.00-15.15. Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 3.5... Pikku Amsterdam - iloinen iltatilaisuus torstaina klo 17.00 - 20.00. Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 2.5... Finnclean-koulutukset torstaina ja perjantaina. Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 2.5...   Muista myös rekisteröityä kävijäksi messuille! Pääset sisään sujuvasti ja maksutta. Rekisteröitymään pääset täältä. Oletko ison ryhmän yhteyshenkilö? Voit tehdä rekisteröitymisen kerralla koko ryhmälle. Katso ohjeet... Messujen sivuille on juuri tullut tiedot maksuttomasta messukuljetuksesta Tampereen rautatieaseaman ja messuhallin välillä. Lue lisää...

20.04.2017

Hurjia julkaisutarjouksia Finnclean-messujen kunniaksi!

Hurjia julkaisutarjouksia Finnclean-messujen kunniaksi! Messutarjouksia Puhtausalan verkkokaupassa Tarjousrobotti on hinnoitellut tuotteillemme messuhinnat! Julkaisuja nyt tarjolla puoleen hintaan ja jopa 90 % alennuksella! Tarjoukset ovat voimassa Finnclean-messujen loppuun eli 12.5. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Tilaa siis pian verkkokaupasta! Saat tuotteet ilman toimitusmaksua kun tilaat ennakkoon ja noudat liiton osastolta A619. SSTL Puhtausala ry:n osasto sijaitsee ohjelmalavan vieressä.   Tarjoushinnat (sis.alv) Siivoustyön käsikirja 20 € Eläydy erilaisuuteen 10 € Hygieniatarrat 3 € Perussiivous 20 € Hygienia hoivalaitoksissa 10 € Puhtausalan matematiikkaa 3 € Siivoustyön menetelmäkortit 15 € Koulusiivous 10 € Puhtauspeli 3 € Method Cards for Cleaning Work 15 € Puhdas koti - siisti juttu 10 € Tavoitteena tyytyväinen asukas 3 € I love puhtaus kevytreppu, t.sin. 5 € Puhtaus on puoli ruokaa 10 € Pieni opas valmentavaan esimiestyöhön 1 € I love puhtaus käsipyyhe 10 € Rakennussiivous 10 €   I love puhtaus kylpypyyhe 23 € Siivousalan ympäristöopas 10 €   Pyyhesetti (sis.

10.03.2017

I love Puhtaus -tuoteäänestys

I love Puhtaus -tuoteäänestys I love Puhtaus -tuoteäänestys Helmikuussa sai äänestää ja ehdottaa suosikkiaan tai vaikka useampaakin seuraavaksi I love Puhtaus -sarjan tuotteeksi. Sarjassa on jo kylpy- ja käsipyyhkeitä, t-paitoja ja kevytreppuja.  Yli 500 henkilöä oli osallistunut ja selkeästi eniten ääniä oli saanut toilettilaukku! Perusteluja oli myös paljon. Toiseksi suurimman äänisaaliin sai tekninen paita ja kolmannelle sijalle kiri vauvan body. Muita ehdotuksia oli runsaasti, mm. laudeliina, tuubihuivi, tiskiharja, avaimenperä, huppari, muki, pipo ja monta muuta loistavaa ideaa. Runsaasti mainintoja sai myös siivouspyyhe - tosin sellainen meillä jo onkin! Valkoisia I love Puhtaus -logolla varustettuja wettex-pyyhkeitä jaettiin viime kesänä SuomiAreenassa Porissa ja sellaiset lahjoitettiin myös kaikille liiton jäsenille viime syksynä. Keittiöpyyhe onkin ollut tarkoitus nostaa sarjaan viralliseksi tuotteeksi. Osallistujien kesken myös arvottiin pyyhesetti, joka sisältää kylpy- ja käsipyyhkeen. Arvonnassa onnettaren suosikki oli Jukka Kiviniemi. Onnittelut! I love Puhtaus- ja muitakin tuotteita voi nyt tilata uudesta verkkokaupasta.

09.03.2017

Puhtauspäivästä tehty opinnäytetyö valmistunut

Puhtauspäivästä tehty opinnäytetyö valmistunut Puhtauspäivästä tehty opinnäytetyö valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulussa palveluliiketoiminnan koulutusohjelmassa opiskellut Karla Rantanen oli mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa viime joulukuussa järjestettyä Puhtauspäivää ja teki tapahtumaan liittyen opinnäytetyönsä "Puhtauspäivä osana yhdistyksen markkinointiviestintää". Opinnäytetyö on luettavissa Theseus-palvelussa.

09.03.2017

Haetaan uutta toiminnanjohtajaa!

Haetaan uutta toiminnanjohtajaa!   Haemme energistä TOIMINNANJOHTAJAA johtamaan ja kehittämään SSTL Puhtausala ry:n ja Siivoussektori Oy:n toimintaa Tarjoamme mielenkiintoisen, itsenäisen ja vastuullisen tehtävän puhtausalan näköalapaikalla organisaatiossa, joka on yli 46 vuotta edistänyt puhtausalaa Suomessa. Vastaat talous- ja henkilöstöhallinnosta, liiton henkilö- ja yritysjäsenyyksien kehittämisestä sekä verkostojen luomisesta alan sisällä ja sidosryhmien välillä. Vastuullasi on myös markkinoinnin, strategian toteuttamisen ja projektien hallinnan johtaminen.  Olet työssäsi aikaansaava, luova, idearikas ja aktiivinen verkostoituja. Visioit alan ja liiton tulevaisuutta ja ymmärrät alan merkityksen ja haluat työskennellä sen hyväksi. Sinulla on soveltuva korkeakoulututkinto. Yhdistyslainsäädännön ja osakeyhtiön toiminnan tunteminen on tehtävässä eduksi. Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Harri Piiparinen 17.03. klo 10 – 12, 20.03. klo 13-15 ja 21.3. klo 13 – 15 puh. 040 7049944.  Lähetä hakemuksesi CV:llä ja palkkatoivomuksella varustettuna 28.3.2017 mennessä osoitteeseen harri.piiparinen@puhtausala.fi Merkitse sähköpostin aiheeksi "Toiminnanjohtaja".

03.03.2017

Tutkintojen perusteet lausunnolle

Tutkintojen perusteet lausunnolle Tutkintojen perusteet lausunnolle Opetushallitus pyytää puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon, ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon perusteiden luonnoksista lausuntoja 24.3.2017 mennessä. Uusissa tutkintojen perusteissa on yhdistetty nykyiset kiinteistö-, kotityö- ja puhdistuspalvelualojen erilliset ammatilliset perus-, ammatti- ja erikoisammattutkinnot laaja-alaisiksi ammatillisiksi tutkinnoiksi vastaamaan tulevaisuuden työelämän tarpeita. Lausuntoa pyydetään tutkintojen perusteiden työelämälähtöisyydestä, tutkinnon osista ja muodostumisesta sekä tutkinnoissa vaadittavasta ammattitaidosta, ammattitaidon osoittamisesta ja hyväksytyn suorituksen kriteereistä. Opetushallitus pyytää lausunnon antajia kiinnittämään erityistä huomiota tutkinnon muodostumissääntöjen selkeyteen, tutkintonimikkeisiin ja tutkintojen valinnaisuuteen. Perehdy tutkintojen perusteiden luonnoksiin ja jos haluat ottaa niihin kantaa, sen aika on nyt. Lausuntopyynnöt tulee jättää viimeistään 24.3.2017.

28.02.2017

Tekstiililattioiden puhdistus ja hoito, Oulu

Tekstiililattioiden puhdistus ja hoito Torstaina 26.10.2017 klo 9.00 - 15.

15.02.2017

Sipi Sammakon tehtäväkirja ladattavissa

Sipi Sammakon tehtäväkirja ladattavissa Sipi Sammakon siivouskoulun tehtäväkirja ladattavissa Sipi Sammakon siivouskoulun tehtäväkirja on nyt ladattavissa maksutta sovelluskaupoista. Tehtäväkirja johdattaa perheen pienimmät siivoamisen ja järjestyksen maailmaan. Tehtävät on myös puhuttu suomeksi ja ratkomisen lomassa voi kuunnella ja laulaa mukana Sipi Sammakon siivouslaulua. Lataa Google Play- tai Apple App Store -sovelluskaupasta. Lisää Sipi Sammakon siivouskoulu -aineistoa täällä.

10.02.2017

Tekstiililattioiden puhdistus ja hoito, Helsinki

Tekstiililattioiden puhdistus ja hoito Taitotalon kongressikeskus, Valimotie 8, 00381 Helsinki Keskiviikkona 5.4.2017 klo 9.00 - 15.

10.02.2017

Äänestä: Mistä uusi tuote I love Puhtaus -tuotesarjaan?

Äänestä: Mistä uusi tuote I love Puhtaus -tuotesarjaan? I love Puhtaus -tuotesarja I love Puhtaus on SSTL Puhtausala ry:n tuotesarja, johon kuuluu valkoinen kylpy- ja käsipyyhe, t-paita sekä kevytreppu kahdessa värissä. Myös Puhtauspäivän pinsseissä on käytetty jo kahtena vuonna samaa teemaa. Mikä tuote sopisi mielestäsi seuraavaksi I love Puhtaus -sarjan tuotteeksi? Käy äänestämässä 5.3. mennessä! Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan I love Puhtaus -pyyhesetti (arvo 30 euroa).

10.02.2017

Yritysjäsentilaisuus

Yritysjäsentilaisuus NewCo Cafe, Ensi linja 1, Helsinki Syksyn 2017 yritysjäsentilaisuus pidetään 16.11.2017 klo 8.30 - 10.30. Kyseessä on siis tuttuun tapaan aamiaistilaisuus ja aamiainen on tarjolla jo klo 8.00.

02.02.2017

Maksuton Kehittämispolku-testi toiminnan kehittämisen tueksi

Maksuton Kehittämispolku-testi toiminnan kehittämisen tueksi Maksuton Kehittämispolku-testi toiminnan kehittämisen tueksi Suomi menettää joka vuosi noin 24 miljardia euroa työpanoksen menettämisen seurauksena ja työikäisten terveydenhoitomenoina (sosiaali- ja terveysministeriö: Menetetyn työpanoksen kustannus). Työpanoksen menettämisen kustannukset haittaavat yhä enemmän kansantalouden orastavaa tervehtymistä. Työelämä 2020 -hanke yhteistyökumppaneineen on tarttunut toimeen meitä kaikkia koskettavan asian edistämiseksi. Työelämätoimijoiden yhteistyössä laatima Kehittämispolku-testi auttaa johtoa ja työntekijöitä kehittämään yhdessä omaa toimintaansa. Testitulosten perusteella löytyvät ne työpaikan tärkeimmät kehittämiskohteet, joita parantamalla menestytään myös tulevaisuudessa. Samalla testi mahdollistaa työntekijöiden tulemisen kuulluiksi, ja koko työyhteisön mukaan ottamisen kehittämistyöhön.

22.01.2017

Puhtausalan esimieheksi 2017 on valittu Niina Kesti Poistoa Oy:stä

Puhtausalan esimieheksi 2017 on valittu Niina Kesti Poistoa Oy:stä Puhtausalan esimieheksi 2017 on valittu Niina Kesti Poistoa Oy:stä Puhtausalan esimies 2017 -kilpailun voittaja julkistettiin torstaina 19.1.2017 illalla SSTL Puhtausala ry:n järjestämillä esimies- ja asiantuntijapäivillä Hotelli Haagassa. Toimitusjohtaja Niina Kesti Poistoa Oy:stä vakuutti tuomariston esimerkillisellä toiminnallaan, ammattitaidollaan ja innostavuudellaan. Lue lisää...

09.01.2017

Finnclean-messujen uutuustuotekilpailu

Finnclean-messujen uutuustuotekilpailu Finnclean-messujen uutuustuotekilpailu Finnclean-messuilla 10.-12.5.2017 valitaan neljässä eri kategoriassa uutuustuotekilpailun voittajat sekä asiantuntijaraadin että messukävijöiden toimesta. Kategoriat ovat Välineet Koneet Aineet Palvelut Lisäksi yleisö äänestää messujen merkittävimmän innovaation. Äänestäminen tapahtuu messujen aikana ja voittajat palkitaan perjantaina 12.5.2017 klo 14.00. Uutuustuotteet esitellään Puhtausala-lehden messunumerossa (2/2017, ilmestyy 21.4.2017) ja messujen uutuustuoteosastolla, joka sijaitsee aivan messualueen keskipisteessä.

03.01.2017

Puhtausalan esimies -kilpailun finalistit esittäytyvät

Puhtausalan esimies -kilpailun finalistit esittäytyvät   Puhtausalan esimies 2017 -kilpailun finalistit ovat nyt selvillä! Kaikkia finalisteja haastatellaan henkilökohtaisesti 12.1.2017 ja voittaja julkistetaan Esimies- ja asiantuntijapäivien iltajuhlassa torstaina 19.1.2017.

03.01.2017

Puhtausalan kehityspäivä 2017

Puhtausalan kehityspäivä Torstai-lauantai 19.-21.10.2017, m/s Gabriella, Helsinki-Tukholma-Helsinki   Viime syksyn tilaisuuden hyvän palautteen innoittamana järjestetään Puhtausalan kehityspäivä uudelleen syksyllä 2017.

13.12.2016

Finnclean-messut, Tampere

Finnclean 2017: Sinä ja puhtausala kehityksen kärjessä   Pohjoismaiden merkittävin puhtausalan tapahtuma Finnclean järjestetään 10.–12.5.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messujen aukioloajat 10.5.2017 keskiviikko klo 12-17 11.5.2017 torstai klo 10-17 12.5.

13.12.2016

Uima-allas- ja märkätilojen siivous, Tampere

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestiin perehdyttävä valmennus 7.9.2017, Tampere Työväenmuseo Werstas, Galleria Bertel Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere Klo 8.30 - 16.

13.12.2016

Tekstiililattioiden puhdistus ja hoito, Helsinki

Tekstiililattioiden puhdistus ja hoito Torstaina 2.11.2017 klo 9.00 - 15.

13.12.2016

Puhtauspäivä

Puhtauspäivä 4.12.2017 Puhtauspäivää vietetään jo kolmannen kerran, ja tänä vuonna se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa! Kiitä siivoojaa! Siivous – sitä tuskin huomaa, kun kaikki toimii, mutta sen puuttuminen huomataan heti. Etenkin terveydenhuollon kohteissa siivous on kriittinen tekijä, mutta se vaikuttaa myös jokaisen arkeen työpaikoilla, kouluissa ja muissa julkisissa tiloissa.

13.12.2016

Yritysjäsentilaisuus

Yritysjäsentilaisuus Kevään yritysjäsentilaisuus pidetään Helsingissä torstaina 6.4.2017 klo 14.00 - 18.00. Paikka on viime keväältä tuttu Metropol Hietaniemi, Hietaniemenkatu 14 A.   Ohjelma Klo 14.00 Kahvi Klo 14.

13.12.2016

SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous

SSTL Puhtausala ry:n kevätkokous SSTL  Puhtausala ry:n kevätkokous pidetään Helsingissä Sokos Hotel Presidentissä lauantaina 22.4.2017. Kutsu on esillä Puhtausala-lehden numerossa 1/2017. Ohjelma: Klo 12.00 Lounas Klo 13.

09.12.2016

Puhtausalan Vuoden teko 2016

Puhtausalan Vuoden teko 2016 Puhtausalan Vuoden teko on SSTL Puhtausala ry:n uusi kilpailu koko puhtausalalle. Palkinto jaetaan vuosittain yritykselle, yhteisölle, organisaatiolle tai yksittäiselle henkilölle. Vuoden 2016 julkistaminen tapahtuu Finnclean-messuilla 11.5. SSTL Puhtausala ry:n iltatapahtumassa messualueella. Puhtausalan vuoden teko voi olla esimerkiksi teko, joka on vaikuttanut positiivisesti organisaation työhyvinvointiin, asiakastyytyväisyyteen, toimintaprosesseihin tai vastaaviin. Se voi olla vaikkapa tuotelanseeraus, jolla saavutetaan työnteon helpottamista tai nopeuttamista. Myös yksittäinen henkilö voidaan palkita ideasta tai teosta, jolla on merkittävä vaikutus omalle organisaatiolle tai koko toimialalle. Kilpailu etenee siten, että SSTL Puhtausala ry:n hallitus käsittelee saapuneet hakemukset vuoden ensimmäisessä kokouksessaan helmikuussa ja valitsee finalistit. Tämän jälkeen hallitus nimeää alalta yhden henkilön, joka valitsee kilpailun voittajan.  Voittajan valitsee joka vuosi eri henkilö, kuten esimerkiksi kirjallisuuden Finlandia-palkinnossa. Voittaja julkistetaan ja palkitaan jokaisen vuoden ensimmäisellä puoliskolla, jonkin SSTL Puhtausala ry:n merkittävän tapahtuman yhteydessä. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus otsikolla Puhtausalan Vuoden teko 2016 osoitteeseen harri.piiparinen@puhtausala.fi  31.1. 2017 mennessä. Laita hakemukseen kuvaus siitä, mistä on kyse, mitkä ovat olleet tai ovat tämän teon tulokset ja miksi juuri sinun ehdotuksesi tulisi palkita.

05.12.2016

Vastaa Puhtauspäivän kyselyyn!

Vastaa Puhtauspäivän kyselyyn! Kysely Puhtauspäivästä opinnäytetyötä varten Puhtauspäivän järjestämisestä on valmistumassa opinnäytetyö Tampereen ammattikorkeakouluun. Tähän liittyen, olisi hienoa jos kävisitte vastaamassa lyhyeen kyselyyn, joka löytyy täältä. Kiitokset jo etukäteen! Vastausaikaa on sunnuntaihin 11.12.2016 asti.

26.11.2016

Alkueläin vatsatautiepidemian aiheuttajana Äänekoskella

Alkueläin vatsatautiepidemian aiheuttajana Äänekoskella Äänekosken eteläosien vesijohtoverkosto saastui lokakuussa, kun jätevettä pääsi sekoittumaan juomaveteen. Asukkaita sairastui vatsatautiin. Alueen vesijohtoverkostoa kloorataan ja alueelle on annettu vedenkeittokehotus; kehotus juomaveden keittämiseen on voimassa, kunnes epidemia on ohi ja talousvedenjakeluverkosto puhdistettu. Sairastuneilta on todettu sapovirusta, adenovirusta ja Dientamoeba fragilis -alkueläintä. Alueella on yksi koulu, jonka siivouksesta vastaa Äänekosken Kiinteistönhoito Oy. ”Oli onnea, että koulussa oli syyslomaviikko, kun vedenkäyttökielto tuli”, toimialapäällikkö Riitta Tikkanen kertoo. Koulun siivouksessa ei ole tarvittu erikoistoimia, mutta pintoja on pyyhitty tarkemmin ja desinfioitu. ”Diantamoeba fragilis -alkueläin on maailmanlaajuisesti yleinen suoliston loinen. Tartunnan voi saada toiselta ihmiseltä, tai ulosteella likaantuneesta ruoasta tai juomasta”, THL:n erikoistutkija Tarja Pitkänen kertoo.   Keittokehotuksesta huolimatta vesijohtovettä voi käyttää siivouksessa. Vesi ei levitä tartuntavaaraa pintojen kautta enää akuutin saastumistilanteen päättymisen jälkeen. Saastunut vesi on korvautunut nopeasti puhtaalla vedellä heti sen jälkeen, kun saastelähde on saatu poistettua, eikä infektiivinen annos ylity. Annos on mikrobien määrä, joka nieltynä aiheuttaa tartunnan ihmisen ruuansulatuskanavassa. Sellaisissa tilanteissa, kun mikrobeja on niin paljon, että veden käytöstä peseytymiseen tai siivoukseen voi koitua terveysvaaraa, viranomaiset antavat vedelle täydellisen käyttökiellon. Alkueläimillä on kyky muodostaa kestomuotoja, jotka voivat pysyä elossa myös pinnoilla. Dientamoeba fragilis -alkueläimen säilymisestä pinnoilla ei ole tarkkaa tietoa. Sitä on kuitenkin tavattu kihomatojen munien sisältä. Alkueläimet sietävät hyvin klooria. Pitkänen arvioi, että kloori tehoaa myös niihin, kun pitoisuus on tarpeeksi suuri ja vaikutusaika tarpeeksi pitkä. Myös muut torjuntatavat, kuten otsonointi ja UV-desinfiointi, voivat tulla kysymykseen.

23.11.2016

Lean-toimintamalli siivoustyössä, Helsinki

Lean-toimintamalli siivoustyössä Torstaina 21.9.2017 klo 9.00 - 16.

23.11.2016

Lean-toimintamalli siivoustyössä, Jyväskylä

Lean-toimintamalli siivoustyössä Torstaina 28.9.2017 klo 9.00 - 16.

16.11.2016

Vuoden siistein päivä lähestyy! Puhtauspäivän ensimmäinen mediatiedote julkaistu

Vuoden siistein päivä lähestyy! Puhtauspäivän ensimmäinen mediatiedote julkaistu Vuoden siistein päivä lähestyy! Puhtauspäivänä 2.12.2016 kiitetään siivoojia.   Puhtauspäivään liittyvä mediatiedote on nyt julkaistu.

16.11.2016

Vuoden siistein päivä lähestyy! Puhtauspäivänä 2.12.2016 kiitetään siivoojia.

Suomessa vietetään Puhtauspäivää perjantaina 2.12.2016. Puhtauspäivänä ihmisten toivotaan kiittävän oman työ-, opiskelu- tai harrastuspaikan siivoojaa. Puhtauspäivänä siivoojia muistetaan eri tavoin joka puolella Suomea erilaisissa alueellisissa ja yritys- ja organisaatiokohtaisissa tapahtumissa. Tuhannet puhtausalalla toimivat pitävät Puhtauspäivänä I LOVE PUHTAUS -rintapinssejä. #kiitäsiivoojaa Miksi? Niin kauan kuin kaikki toimii, siivous ja siivoojat jäävät usein huomiotta. Siivouksen puute sen sijaan huomataan helposti. Terveydenhuollossa toiminta keskeytyisi nopeasti ilman siivousta. Lisäksi viihtyvyys kaikissa tiloissa laskisi nopeasti ilman säännöllistä siivousta. Puhtauspäivänä myös kehotetaan kaikkia puhtausalalla työskenteleviä olemaan ylpeitä työstään ja ammattitaidostaan. Kiitos näkyväksi Siivoojan työ voi olla näkymätöntä, mutta kiitosten on tarkoitus näkyä. Siivoojan kanssa otetun yhteiskuvan voi laittaa kiitosten kera Puhtauspäivän Facebook-sivulle, tai Instagramiin tai Twitteriin #kiitäsiivoojaa -tunnisteella. Puhtauspäivän pääasia on siis siivoojan kiittäminen, työn huomioiminen. Kiitoksia voi tänä vuonna höystää myös I LOVE PUHTAUS -leivoksilla, joiden resepti valittiin kilpailun avulla syksyn aikana. Lisäksi Positiivareiden sähköisten korttien valikoimaan tulee lähempänä ajankohtaa Puhtauspäivän kiitoskortti. Päiväkodeille ja alakouluille on tehty oma Puhtauspäivään liittyvä puuhapaketti. Kaikki Puhtauspäivään liittyvä tieto on koottu Puhtauspäivä-sivulle sekä Puhtauspäivän Facebook-sivulle. Viime vuonna Puhtauspäivää vietettiin ensimmäistä kertaa. Sosiaaliseen mediaan lähetettiin satoja kuvia ja kiitoksia #kiitäsiivoojaa -tunnisteella. Suomen lisäksi Norjassa vietetään perinteistä Siivoojien päivää joulukuun ensimmäisenä maanantaina, ja tänä vuonna myös Ruotsi liittyy mukaan. Puhtauspäivän järjestää SSTL Puhtausala ry. Projektiryhmään kuuluu edustajat alan merkittävimmistä toimijoista. SSTL Puhtausala ry on puhtausalan yleishyödyllinen ja puolueeton neuvonta- ja koulutusjärjestö jo vuodesta 1970. Järjestön jäseniä ovat alueelliset Siivoustekniset yhdistykset sekä alalla toimivat yritys- ja yhteisöjäsenet. Lisätietoa: Harri Piiparinen Toiminnanjohtaja, SSTL Puhtausala ry Puh. 040 7049944harri.piiparinen@puhtausala.

15.11.2016

Osaamisvaatimus tulee lakiin

Osaamisvaatimus tulee lakiin Lakimuutos tuo allastilojen siivoojille osaamisvaatimuksia Ammattitaitoisen siivouksen ja tilojen pintahygienian merkitys allasveden terveydelliseen laatuun on huomioitu nyt myös lainsäädännössä. Terveydensuojelulaki (763/1994) muuttuu 1.1.2017 ja yhtenä muutoksena on lisäys lain pykälään 28 a, Allasvesihygieeninen osaaminen. Sen mukaan: ”Toiminnanharjoittajan on huolehdittava siitä, että allasveden kuormituksen vähentämiseksi uima-allas- ja märkätilojen puhtaanapitoon ja siivoukseen osallistuvilla henkilöillä on riittävä tieto siitä, miten tilojen hygienia vaikuttaa allasveden terveydelliseen laatuun, ja riittävä osaaminen näiden tilojen siivoukseen ja puhtaanapitoon.” Yksi tapa osoittaa riittävä osaaminen on suorittaa uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistesti, joka on kehitetty uima-allastilojen ylläpitäjien ja siivouksesta vastaavien organisaatioiden toiveesta. Testikysymykset laadittiin SSTL Puhtausala ry:n työryhmässä. Samassa yhteydessä koottiin aineisto hygieniaosaamistestikoulutuksiin koulutusten sisällön ja laadun varmistamiseksi. SSTL Puhtausala ry järjesti keväällä 2016 aiheeseen liittyen kaksi koulutustilaisuutta. Koulutukseen osallistuneet ovat voineet sen jälkeen toimia itse kouluttajana aiheessa. Ensi vuodelle on tulossa myös yksi koulutustilaisuus uusille kouluttajille: Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestiin perehdyttävä valmennus, 7.9.2017 Tampereella. Aiheesta, testistä ja kouluttajista lisää täällä.

17.10.2016

Syysedustajakokous pidettiin Mikkelissä 15.10.2016

Syysedustajakokous pidettiin Mikkelissä 15.10.2016 SSTL Puhtausala ry:n syysedustajakokous 15.10.2016 Lauantaina 15.10.2016 pidettiin SSTL Puhtausala ry:n syysedustajakokous Mikkelin lähistöllä Anttolassa. Aluksi yhdistyspäivässä kuultiin sääntötyöryhmän valmistelemasta muutosesityksestä SSTL Puhtausala ry:n sääntöihin Roger Bäckroosin kertomana. Tämän jälkeen kuultiin sekä kuulumisia että suunnitelmia syksyn tapahtumista. Päivi-Leena Salviander kertoi Työelämä 2020 -verkoston työhyvinvointiluennosta, joka pidettiin lokakuun alussa. Luentoa oli seurannut n. 300 henkilöä lähes 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Voit katsoa kehutun luennon tallenteen täältä. Minna Forstadius kertoi Puhtauspäivästä, joka pidetään tänä vuonna perjantaina 2.12.2016. Lue lisää Puhtauspäivästä tapahtumasivulta. Harri Piiparinen kertoi liiton strategian mukaisen toiminnan edistymisestä sekä keväällä pidettävistä Finnclean-messuista. Ryhmäkuva otettiin ulkona kauniissa Saimaan rantamaisemissa. Lounaan jälkeen kuulimme Toni Lillmanin työhyvinvointiluennon. Hän muistutti kuulijoita siitä, että omassa elämässä kannattaa asettaa tavoitteita, jotta elämä ei hukkuisi rutiineihin. Lisäksi hän hoksautti, että luovu + uus = luovuus, eli kaikki uudet asiat edellyttävät jostain vanhasta luopumista. Asenne on myös tärkeä, ja se on asia, joka viime kädessä ratkaisee menestyksen ja tavoitteiden saavuttamisen. Syysedustajakokouksessa hyväksyttiin sääntömuutos ja valittiin uusien sääntöjen mukainen 6-jäseninen hallitus vuodelle 2017. Hallituksen muodostavat Päivi Kontkanen (Lapin Sty), Päivi-Leena Salviander (Turun Sty), Raija Tuomikari (Pohjois-Savon Sty), Ismo Korhonen (Helsingin Sty), Yusuf Özel (Helsingin Sty) ja Sari Kivioja (Oulun seudun Sty). Varajäseniä ovat Päivi Hokkanen (Turun Sty) ja Matti Ahonen (Helsingin Sty). Istuva puheenjohtaja Erja Suikkanen jatkaa kauden loppuun. Onnittelut uudelle hallitukselle! Etelä-Savon Sty järjesti ihastuttavan iltajuhlan Anttolanhovin Kotaravintolassa. EsSty:n puheenjohtaja Johanna Laiho toivotti puheellaan väen tervetulleeksi. Iltajuhlassa palkittiin puhtausalalla ansioituneita henkilöitä ja yrityksiä. Hopeinen luutapinssi luovutettiin Jussi Kaasalaiselle (Etelä-Savon Sty), Katja Koivumaalle (Lapin Sty), Anna-Kaisa Turpeiselle (Etelä-Savon Sty) sekä Raija Ollikaiselle (Etelä-Savon Sty, ei kuvassa). Meranti Siivouspalvelu sai pronssisen ansioplaketin numero 47 ja sen vastaanotti Antti Pietilä. Alfa Cleaning Oy:lle luovutettiin hopeinen ansioplaketti numero 12 ja sen vastaanottivat Aulikki ja Jussi Kaasalainen. Juhlaväkeä ilahdutti myös paikallisen revyy-teatterin loistavat näyttelijät. Lisäksi juhlaväestä valittiin yhdeksän henkilöä mukaan hauskaan näytelmään, joka kertoi Siiri-siivoojan työpäivästä. Näytelmän rooleja olivat Siirin lisäksi polkupyörä, ovi, yhdistelmäkone, imuri, tuuletusikkuna, ampiainen ja kaksi tuolia.

14.10.2016

Luennon tallenne katsottavissa

Luennon tallenne katsottavissa Verkkoluento: Osaaminen ja oppiminen osana työhyvinvointia Työelämä 2020 -hankkeeseen liittyvä verkkokoulutus pidettiin 4.10.2016 teemalla osaaminen ja oppiminen osana työhyvinvointia. Luennoitsijana toimi muutos- ja motivaatiovalmentaja Heli Paasio. Tilaisuuden lopuksi Eila Äärilä Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta kertoi täsmä-, rekry- ja muutoskoulutusmahdollisuuksista. Koulutus pidettiin Turun AKK:n Kärsämäen auditorion tiloissa, josta luento lähetettiin suorana verkon kautta alueellisesti järjestettyihin tilaisuuksiin ympäri Suomen. Jos et ehtinyt seuraamaan luentoa silloin, tallenne on  nyt katsottavissa.

10.10.2016

Esimies- ja asiantuntijapäivien ilmoittautuminen on avattu

Esimies- ja asiantuntijapäivien ilmoittautuminen on avattu Puhtausalan Esimies- ja asiantuntijapäivät 19.-20.1.2017 Esimies- ja asiantuntijapäivien ilmoittautuminen on avattu! Päivien teemana on työhyvinvointi ja tuottavuus. Tuottavuutta haetaan nykyään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin avulla ja parempien toimintatapojen kautta. Ohjelmassa myös asiantuntijatietoa siivouskemikaalien terveysvaikutuksista sekä useita tapausesimerkkejä hyvistä henkilöstöjohtamisen malleista. Katso tapahtumasivulta ohjelma ja puhujien esittelyt ja ilmoittaudu mukaan. Tervetuloa! Elämme jännittäviä aikoja, sillä Esimies- ja asiantuntijapäivillä valitaan myös Puhtausalan esimies 2017! Suoraan ilmoittautumislomakkeelle pääset tästä.

03.10.2016

Puhtausalan ammattilainen 2017 -kilpailu on avattu

Puhtausalan ammattilainen 2017 -kilpailu on avattu Puhtausalan ammattilainen 2017 -kilpailu on avattu Tunnetko ammattiylpeän puhtausalan ammattilaisen, joka haluaa olla mukana kohottamassa puhtausalan imagoa? Esitä häntä Puhtausalan ammattilaiseksi 2017!   Puhtausalan ammattilainen edustaa ammattialansa huippua. Hän osaa työnsä perusasiat laaja-alaisesti. Hän on joustava, osaa suunnitella oman työnsä, ottaa huomioon työskentelyssään taloudellisuuden ja tämän päivän laatuvaatimukset ja kokee olevansa palveluammatissa. Hän on osa- tai kokopäivätoiminen, pääasiassa siivoustyötä tekevä työntekijätasoinen henkilö. Tee ehdotuksesi 31.1.2017 mennessä. Puhtausalan ammattilainen 2017 valitaan Finnclean-messuilla Tampereella 12.5.2017. Lue lisää...

28.09.2016

SSTL Puhtausala ry:n syysedustajakokous ja yhdistyspäivä

SSTL Puhtausala ry:n syysedustajakokous ja yhdistyspäivä 15.10.2016   SSTL Puhtausala ry:n syysedustajakokous ja yhdistyspäivä pidetään lauantaina 15.10.2016 alkaen klo 10.00 Anttolassa, hotelli Anttolanhovissa, joka sijaitsee 25 km Mikkelin keskustasta. Yhdistyspäivä alkaa klo 10.00 ja syysedustajakokous klo 15.00. Etelä-Savon Siivousteknisen yhdistyksen järjestämä iltajuhla alkaa klo 19.00.

28.09.2016

Koulutukset Finnclean-messuilla

  Finnclean 2017: Sinä ja puhtausala kehityksen kärjessä   Finnclean-messujen lyhytkoulutukset to-pe 11.-12.5.

27.09.2016

Yritys- ja yhteisöjäsentilaisuus

Yritys- ja yhteisöjäsentilaisuus Torstaina 10.11.2016 klo 8.00 - 10.30 Haapaniemenkatu 7-9 B, 10. krs Tämä marraskuinen aamu alkaa runsaan aamiaisen ja SSTL Puhtausala ry:n ajankohtaisten asioiden parissa Helsingin Merihaassa. Mitä kaikkea on tulossa vuonna 2017 tapahtumien, julkaisujen, Instan, Puhtausala-lehden yms. osalta? Myös yhdistyksen säännöt muuttuvat. Tule kuulemaan ja keskustelemaan. Lopuksi kuulemme katsauksen Suomen taloustilanteesta sekä arvioita kehityksen suunnasta.

19.09.2016

Puhtauspäivä lähestyy - osallistu reseptikilpailuun!

Puhtauspäivä lähestyy - osallistu reseptikilpailuun! Puhtauspäivä on jälleen 2.12.2016 - Osallistu reseptikilpailuun!   Puhtauspäivä lähestyy ja tänä vuonna etsitään reseptiä viralliselle Puhtauspäivän leivokselle! Leivoksen koristelussa tulee näkyä I <3 Puhtaus, muita rajoituksia ei ole. Olit sitten konditoria-alan ammattilainen tai innokas kotileipuri, lähetä meille reseptisi ja kuva valmiista leivoksesta sähköpostilla osoitteeseen karla.rantanen@puhtausala.fi. Osallistumisaikaa on maanantaihin 10.10. saakka ja Puhtauspäivän työryhmä valitsee voittajareseptin ke 12.10. Kerro kilpailusta myös kaverille, voittajareseptin lähettäjälle on luvassa pieni palkinto! Seuraa Puhtauspäivän valmisteluja Facebookissa.

19.08.2016

Jyväskylän miniClean-tapahtuman näyttelyopas on julkaistu!

Jyväskylän miniClean-tapahtuman näyttelyopas on julkaistu! Jyväskylän miniClean 15.9.2016 Jyväskylän miniClean-tapahtuman näyttelyopas on nyt julkaistu! Käy tutustumassa tapahtumasivuun ja lataa näyttelyopas sieltä. Myös koulutusten ilmoittautuminen on auki, ilmoittaudu viimeistään 11.9. miniClean tapahtuma ei olekaan enää mini, vaan suurempi kuin koskaan! Tule tutustumaan 38 puhtausalaa kattavasti edustavaan näytteilleasettajaan, mukana on sekä tuttuja että aivan uusia näytteilleasettajia. Osallistu Cleaning Olympics -henkiseen kilparataan (kaikki osallistujat palkitaan ja päivän parhaat tulokset vielä erikseen) ja nauti kahvilan ja lounasravintolan antimista. Tule viettämään mukava päivä, oppimaan uutta ja tapaamaan sekä vanhoja että uusia tuttuja! Kävijäksi voi rekisteröityä jo ennakkoon. Linkki rekisteröintiin löytyy tapahtumasivulta.

16.08.2016

Työhyvinvointikoulutukset Työelämä 2020-verkostossa

Tervetuloa työhyvinvointikoulutukseen! SSTL Puhtausala ry:n Työelämä 2020 –hanke jatkuu syksyllä 2016 toisella verkkokoulutuksella. Luento järjestetään Turun AKK:n Kärsämäen auditorion tiloissa, josta luento lähetetään suorana verkon kautta alueellisesti järjestettäviin tilaisuuksiin. Ajankohta: Tiistai 4.10.2016 klo 13.30 - 16.

15.08.2016

Syystarjous: Ongelmatilanteet työyhteisössä -verkkokurssi tarjoushintaan kun tilaat viimeistään 30.9!

Syystarjous: Ongelmatilanteet työyhteisössä -verkkokurssi tarjoushintaan kun tilaat viimeistään 30.9! Syystarjous: Ongelmatilanteet työyhteisössä -verkkokurssi tarjoushintaan kun tilaat viimeistään 30.9! Ongelmatilanteet työyhteisössä -verkkokurssi on puhtausalalle räätälöity kokonaisuus, joka tuo apua esimiesten kohtaamiin pulmatilanteisiin. Kurssi antaa keinoja toimia tavoitteellisesti ja rakentavasti vaikeissa tilanteissa ja havainnollistaa aihetta puhtausalan case-esimerkeillä. Verkkokurssin voi suorittaa omassa tahdissa itselle sopivana aikana. Nyt saat kurssin syyskauden alun kunniaksi tarjoushintaan: 140 € (norm. 170 €), jäsenhinta 120 € (norm. 150 €), kun tilaat viimeistään 30.9.

18.07.2016

Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen? Videotallenne paneelista katsottavissa nyt

Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen? Videotallenne paneelista katsottavissa nyt Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen? SSTL Puhtausala ry:n järjesti SuomiAreenan 2016 -tapahtumana paneelikeskustelun, jonka aiheena oli Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen? Keskustelijoina olivat Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus, liiketoimintajohtaja Taina Huttunen ISS Palvelut Oy, toimitusjohtaja Karoliina Jarenko Filosofian Akatemia ja kansanedustaja Juhana Vartiainen Kokoomus. Keskustelun kommentoijina toimivat kansanedustaja Ari Jalonen Perussuomalaiset ja toimialajohtaja Päivi Niemi-Lainen JHL. Panelistit keskustelivat muun muassa siivoustyön sisällöstä ja merkityksestä, arvosta ja arvostuksesta, kilpailukykysopimuksen vaikutuksista alalla sekä tehokkuuden kasvattamisesta. Karoliina Jarenko toi esille Kohti kutsumuksellista puhtausalaa -hankkeessa haastateltujen siivoojien näkemykset siitä, mitkä asiat ovat tärkeitä siivoojan työn arjessa. Juhana Vartiainen puolestaan totesi, että siivouksen arvo ja tärkeys näkyy lopulta markkinahinnoissa. Katso videotallenne paneelikeskustelusta kokonaisuudessaan tästä.

15.07.2016

Paneeli: Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen?

Paneeli: Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen? Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen?   SSTL Puhtausala ry osallistui SuomiAreenaan kesällä 2016 ja järjesti 15.7. Pori-pihalla paneelikeskustelun teemalla Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen? Paneeliin osallistuivat Kari Hannus, apulaiskaupunginjohtaja, Porin kaupunki Taina Huttunen, liiketoimintajohtaja, ISS Palvelut Karoliina Jarenko, toimitusjohtaja, Filosofian Akatemia Juhana Vartiainen, kansanedustaja, Kokoomus Paneelin kommentoijina toimivat Ari Jalonen, kansanedustaja, Perussuomalaiset ja Päivi Niemi-Laine, toimialajohtaja, JHL Seuraavassa lyhyet yhteenvedot panelistien itsensä kertomana. Mitä jäi mieleen? Haastattelijana johtaja Kimmo Collander, Amcham. Myös paneeli kokonaisuudessaan julkaistaan myöhemmin. Juhana Vartiainen   Taina Huttunen   Kari Hannus   Ari Jalonen Karoliina Jarenko kertoo, millaisia odotuksia siivoojilla on työelämältä.

13.07.2016

SuomiAreenassa etsitään tulevaisuuden siivoojia

Puhtausala nostaa SuomiAreenassa keskiöön huolensa ammattisiivoojien työvoimapulasta. Mikä houkuttelisi työntekijöitä alalle? Ketä kiinnostaa ammattisiivous? Siivoavatko maahanmuuttajat tulevaisuuden Suomen? Puhtausalalla tehtävää siivoustyötä rasittaa väärät mielikuvat. Ala kärsiikin jo nyt työvoiman osittaisesta laatupulasta, etenkin kasvukeskuksissa. Lisäksi lähivuosina noin 30 prosenttia ammattitaitoisista siivoojista on eläköitymässä. Nyt on korkea aika kääntää kelkkaa. On väärin kuvitella, että kotisiivouksen konstein selvittäisiin tämän päivän siivoustyöstä. Laadukas ja tehokas siivoustyö vaativissa asiakaskohteissa edellyttää syvällistä perehtymistä ja alan taitojen, välineiden ja siivottavien materiaalien tuntemista sekä ymmärrystä erilaisten asiakastarpeiden vaikutuksesta siivoustyöhön. Siivoojan työ on ammattilaisen työtä siinä missä putkimiehenkin työ, kertoo liiketoimintayksikön johtaja Taina Huttunen ISS Palveluista. Meistä saisi vaikka kuinka paljon enemmän irti, jos meitä vaan kohdeltaisiin ihmisinä, sanoo usea siivooja. Tämänkaltaisen yleisen asennoitumisen muutoksessa piilee Suomen kilpailukykyloikan mahdollisuus, ei missään kuusiminuuttisissa, heittää Filosofian Akatemian toimitusjohtaja Karoliina Jarenko. Hän tutki vuoden 2015 ajan puhtausalan työntekijöiden motivaatiotekijöitä osana Työelämä 2020 -hanketta. Lisää heittoja ja näkemyksiä on luvassa Pori-pihalla perjantaina 15.7. klo 12.00, jolloin SuomiAreenassa keskustellaan teemalla Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen? Keskustelussa pureudutaan puhtausalan kysymyksiin sen houkuttavuudesta sekä työvoiman saatavuudesta ja maahanmuuttoasioista. Keskustelijoina ovat kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok), Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus, ISS:n siivouspalveluista vastaava liiketoimintayksikön johtaja Taina Huttunen ja Filosofian Akatemian toimitusjohtaja Karoliina Jarenko. Keskustelun kommentoijina toimivat kansanedustaja Ari Jalonen (ps) sekä JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine. Keskustelun vetää johtaja Kimmo Collander Amcham Finlandista. Sen avaa SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Harri Piiparinen. Työperäisen maahanmuuton helpottamista ja lisäinvestointeja siivoukseen? Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen avasi jo keväällä keskustelun puhtausalan työvoimapulasta liputtamalla työperäisen maahanmuuton helpottamisen puolesta. Suomessa olisi vielä paljon tehtävää työperäisen maahanmuuton helpottamiseksi. Esimerkiksi Ruotsissa tarveharkinnan purkaminen on edesauttanut työvoiman saatavuutta myös puhtausalalla. Pohjoismaiden ikäluokat alkavat olla jo niin pieniä, että työllisyyden kasvu tulee jatkossa riippumaan suurelta osin maahanmuuttajista, kommentoi Juhana Vartiainen. Porissa väestönkasvusta ja erityisesti lisätyövoiman potentiaalista suuri osa on saatu maahanmuuttajista, toteaa Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus. Porin kaupungin siivoustoiminnan erityispiirre useimmissa paikoissa on siivouksen ja ruokahuollon liittyminen toisiinsa. Kun kouluissa ja päiväkodeissa on valmistuskeittiöiden tilalle tullut jakelukeittiöt, jakautuu keittiön moniosaajien työaika siivouksen ja ruoan jaon kesken. Näin on päästy myös kokoaikaisiin työsuhteisiin. JHL:n tuore puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine toivoisi organisaatioilta lisäinvestointeja siivoukseen. Liian usein säästöt organisaatioissa kohdistuvat siivouksen. Kun epidemiat ja sairaudet jylläävät, huudetaan siivoojia apuun. Säännöllinen siivoaminen on kuitenkin organisaatioissa ja laitoksissa keskeinen perustyö, joka pitää pöpöt loitolla ja rakennukset kunnossa. Siivoustyö pitää nähdä investointina, ei kulueränä, toteaa Päivi Niemi-Laine. Keskustelun järjestäjänä on SSTL Puhtausala ry, joka on koko 80.000 työntekijää työllistävän puhtausalan aktiivinen ja puolueeton asiantuntija ja etujärjestö. Haluamme osallistaa päättäjät keskusteluun ja puhtausalaa koskevaan päätöksentekoon. Ammattisiivouksen väheneminen heikentäisi koko yhteiskunnan hyvinvointia. Enää ei ole aikaa tuumailla, sanoo SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Harri Piiparinen. Lisätietoa: Toiminnanjohtaja Harri Piiparinen, SSTL Puhtausala ry, p. 040 704 9944, harri.piiparinen@puhtausala.fi Mediayhteydet: Viestintäkonsultti Leena Piirto, Kaiku Helsinki, p. 044 0410111, leena.piirto@kaikuhelsinki.

13.07.2016

SSTL Puhtausala ry SuomiAreenassa

SSTL Puhtausala ry SuomiAreenassa SuomiAreenassa etsitään tulevaisuuden siivoojia SuomiAreena pidetään Porissa tällä viikolla. Torstaina ja perjantaina 14.-15.7.2016 SSTL Puhtausala ry on mukana kansalaistorilla ja perjantaina 15.7.2016 klo 12.00 - 12.

30.06.2016

Puhtausala mukaan Terveellinen työ - Elämän eri vaiheissa -kampanjaan

Puhtausala mukaan Terveellinen työ - Elämän eri vaiheissa -kampanjaan Puhtausala mukaan Terveellinen työ - Elämän eri vaiheissa -kampanjaan Terveellinen työ - Elämän eri vaiheissa -kampanja on tarkoitettu kaikille työpaikoille, työnantajille, työntekijöille, päättäjille, oppilaitoksille, järjestöille ja muille työelämän nykyisille ja tuleville toimijoille. Kampanjassa jaetaan työpaikoille konkreettisia keinoja, malleja ja työkaluja työturvallisuuden, työterveyden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi elämän eri vaiheet huomioiden. Terveellinen työ – Elämän eri vaiheissa on Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston Euroopan laajuinen kampanja, jota Suomessa koordinoi sosiaali- ja terveysministeriö. Lisätietoja ja kampanja-aineistoa terveellinentyo.fi-sivuilta. Kampanjaan liittyy myös kilpailu, johon jokainen työpaikka voi osallistua. Osallistu työpaikkasi hyvällä käytännöllä kilpailuun viimeistään 26.9.2016. Kilpailun sisällöstä lisätietoa: https://www.healthy-workplaces.eu/fi/good-practice-awards Ilmoita työpaikan hyvä käytäntö kilpailuun, yhteyshenkilö: http://stm.

08.06.2016

Puhtausalan Esimies- ja asiantuntijapäivät, Helsinki

  Puhtausalan Esimies- ja asiantuntijapäivät 19.-20.1.

01.06.2016

Kuka on Puhtausalan esimies 2017?

Kuka on Puhtausalan esimies 2017? Kuka on Puhtausalan esimies 2017?   Puhtausalan esimies -kilpailu tulee jälleen! Ehdota nyt Puhtausalan esimies 2017 -tunnustusta hyvälle ja innostavalle, puhtausalaa eteenpäin vievälle puhtausalan esimiehelle! Kunnianosoituksella halutaan korostaa laadukkaan esimiestyön merkitystä tuloksekkaan toiminnan ja henkilöstön hyvinvoinnin kannalta. Voittajalle on luvassa 1200 euron palkkio sekä hienoja kokemuksia puhtausalan edustustehtävissä. Valittavan Puhtausalan esimiehen toimikausi kattaa vuodet 2017-2018.   Lue kilpailun tiedot ja täytä ehdokaslomake 14.10.2016 mennessä.

17.05.2016

Kuvia ja kuulumisia Interclean-messuilta Amsterdamista

Kuvia ja kuulumisia Interclean-messuilta Amsterdamista Kuvia ja kuulumisia Interclean-messuilta Amsterdamista ISSA/Interclean-messut pidettiin Amsterdamissa 10.-13.5.2016. Lue kuulumisia ja katso kuvia messuilta! Sivu täydentyy vielä messuilla kuvatuilla videoilla.

16.05.2016

Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen?

Puhtausalaa uhkaa tulevaisuudessa työvoimapula. Ammattisiivouksen väheneminen heikentäisi koko yhteiskunnan hyvinvointia. Alan nykyisistä, ammattitaitoisista työntekijöistä lähes 30 prosenttia on eläköitymässä lähivuosien aikana. Mistä saamme tulevaisuuden työntekijät puhtausalalle?, haastaa SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Harri Piiparinen. Puhtausala kärsii jo nyt työvoiman osittaisesta laatupulasta, vaikkakin alalla on paljon ammattitaitoista työvoimaa. Pulaa ammattitaitoisista työntekijöistä on etenkin kasvukeskuksissa. Ammattisiivouksen väheneminen heikentäisi koko suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointia. Etenkin korkean hygieniaturvallisuuden kohteissa, kuten terveydenhuollossa, päiväkodeissa ja kouluissa sekä vanhustenhuollossa korkea puhtaustaso on elintärkeä, Piiparinen sanoo. Puhtaus on ehto koko yhteiskunnan hyvinvoinnille. Puhtausala on yhteiskunnallisesti merkityksellinen ala, joka luo hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta. Se on myös merkittävä työllistäjä, joka työllistää noin 80.000 työntekijää. Vartiainen: ”Ruotsissa tarveharkinnan purkaminen on edesauttanut työvoiman saatavuutta puhtausalalla.” Suomessa olisi vielä paljon tehtävää työperäisen maahanmuuton helpottamiseksi. Esimerkiksi Ruotsissa tarveharkinnan purkaminen on edesauttanut työvoiman saatavuutta myös puhtausalalla. Pohjoismaiden ikäluokat alkavat olla jo niin pieniä, että työllisyyden kasvu tulee jatkossa riippumaan suurelta osin maahanmuuttajista, kommentoi kansanedustaja Juhana Vartiainen. Vartiainen on aiemmin työskennellyt Ruotsin ammattiliittojen taloustutkimuslaitoksen johtajana ja Palkansaajien tutkimuslaitoksessa. Vaikka teknologian jatkuva kehittyminen on muuttanut siivoojan työnkuvaa merkittävästi, tietämättömyys ammattisiivouksen vaatimuksista on esteenä alalle hakeutumiselle. Mielikuvissa ammattisiivous on kotisiivouksen kaltaista raskasta työtä. Todellisuudessa puhtaanapito on tänä päivänä haastava ja monipuolinen ammatti, jossa on hyvät uralla etenemismahdollisuudet. #kukasiivoaasuomen SuomiAreenassa Puhtausala järjestää kesän SuomiAreenassa keskustelun Kuka siivoaa tulevaisuuden Suomen? Siinä pureudutaan alan kuumiin kysymyksiin työvoiman saatavuudesta ja maahanmuuttokysymyksistä. Keskustelijoina ovat kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok), Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus, ISS:n siivouspalveluista vastaava liiketoimintayksikön johtaja Taina Huttunen ja puhtausalan motivaatiotekijöistä tutkimustyötä tehnyt Filosofian Akatemian toimitusjohtaja Karoliina Jarenko. Keskustelun kommentoijina toimivat kansanedustaja Ari Jalonen (ps) sekä JHL:n toimialajohtaja ja varapuheenjohtaja Päivi Niemi-Laine. Keskustelun vetää johtaja Kimmo Collander Amcham Finlandista. Puhtausalan SuomiAreena-keskustelu pidetään Pori-pihalla perjantaina 15.7.2016 klo 12.00. Sen järjestäjänä on SSTL Puhtausala ry, joka on koko puhtausalan aktiivinen ja puolueeton asiantuntija ja etujärjestö. #kukasiivoaasuomen #suomiareena Lisätietoa: Toiminnanjohtaja Harri Piiparinen, SSTL Puhtausala ry, p. 040 704 9944, harri.piiparinen@puhtausala.fi Mediayhteydet: Viestintäkonsultti Leena Piirto, Kaiku Helsinki, p. 044 0410111, leena.piirto@kaikuhelsinki.

09.05.2016

Ongelmatilanteet työyhteisössä -verkkokurssi on avattu!

Ongelmatilanteet työyhteisössä -verkkokurssi on avattu! Ongelmatilanteet työyhteisössä -verkkokurssi on avattu Ongelmatilanteet työyhteisössä -verkkokurssi on puhtausalalle räätälöity kokonaisuus, joka tuo apua esimiesten kohtaamiin haastaviin tilanteisiin. Kurssi antaa keinoja toimia tavoitteellisesti ja rakentavasti vaikeissa tilanteissa ja havainnollistaa aihetta puhtausalan case-esimerkeillä. Verkkokurssin voi suorittaa omassa tahdissa itselle sopivana aikana. Lue lisää...

29.04.2016

SSTL Puhtausala ry:n myöntämät stipendit

.

28.04.2016

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistesti

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistesti Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistesti Uima-allas- ja märkätilojen siivous -valmennukset on nyt pidetty Oulussa ja Helsingissä. Lähes sata puhtausalalla toimivaa on saanut pätevyyden aiheeseen. Jatkossa koulutuksia pitävät SSTL Puhtausala ry:n hyväksymät kouluttajat. Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestin voi suorittaa joko suoraan tai koulutuksen yhteydessä. Testin läpäisseet saavat todistuksen, joka on voimassa viisi vuotta myöntämispäivästä.

28.04.2016

Kevätedustajakokous Oulussa 23.4.2016

Kevätedustajakokous Oulussa 23.4.2016 Olliin Oulusa, olliikko nää?* Liiton kevätedustajakokous ja yhdistyspäivät pidettiin Oulussa 23.4.2016 *) Vietin Oulussa mukavan päivän. Olitko sinäkin siellä? Kokouspäivä käynnistyi yhdistyspäivillä, jonka aiheena oli sääntömuutosesitys. Sääntötoimikunta oli tehnyt ansiokasta työtä muokatessaan liiton sääntöjä tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeita vastaaviksi. Keskeinen muutosesitys liittyy jäsenyyden määrittelyyn. Nykyisin liiton jäseniä ovat Siivoustekniset yhdistykset, joihin henkilöjäsenet kuuluvat. Liitolla on myös yhteisö- ja yritysjäseniä, mutta niillä ei ole ollut äänioikeutta liiton edustajakokouksissa. Muutosesityksen mukaan liiton jäseniä voisivat jatkossa olla henkilöjäsenet, yhdistykset sekä yhteisö- ja yritysjäsenet, jotka kaikki voisivat käyttää päätösvaltaa liittokokouksessa ja siten vaikuttaa liiton toimintaan. Muutosesitys sai kannatusta, joskin tarkkaavainen kokousväki tekikin täsmennyksiä joihinkin muihin muutosesityksen kohtiin. Mukana oli kaikkiaan 50 osallistujaa. Lisäksi yhdistyspäivässä Seija Ikonen kertoi Karjalan Sty:n toiminnan ala- ja ylämäistä, Marjut Huolman esitteli Kymen Sty:n toimintamuotoja, ja Maarit Roininen kertoi Helsingin Sty:n järjestämästä aamuseminaarista teemalla Avoimena maailmalla (ja Suomessa), kulttuurien kohtaaminen reissussa ja töissä. Hyvää palautetta saaneessa tilaisuudessa Madventuresin Riku Rantala ja Tuomas Milonoff valaisivat teemaa matkakokemuksiaan hyödyntäen. Tuula Laine kertoi Turun Sty:n järjestämästä pintamateriaalit-koulutustilaisuudesta, johon osallistui yli 100 henkilöä. Perusasiat kiinnostavat jälleen. Ryhmätöiden tulokset esiteltiin muille ryhmille. Lounaan jälkeen ennen kevätkokousta keskityttiin työhyvinvointikoordinaattori Tuula Laavan ohjauksessa työmotivaatioon vaikuttaviin tekijöihin. Ryhmässä pohdittiin, miten työ, työyhteisö, persoonallisuus, sosiaaliset suhteet, unelmat ja intohimo vaikuttavat motivaatioon.   Sitten oltiinkin valmiita aloittamaan virallinen kokous. Vuoden 2015 tilinpäätös ja sääntömuutosesitys hyväksyttiin. Sääntömuutos edellyttää vielä toista edustajakokouskäsittelyä. Kallaasit illalla                               Asiapitoisen päivän jälkeen Oulun seudun Sty oli tilannut kokousväelle maittavan illallisen. Kallaasit alkoivat yhdistyksen puheenjohtaja Sari Kiviojan tervetulopuheella, jossa hän pilke silmäkulmassa kertoi, mistä Oulu puhuu (osuuskauppa Arinasta, sanomalehti Kalevasta ja Kärpistä) ja mitä ja missä Oulussa syödään ja juodaan sekä millaisia nähtävyyksiä ja muita tunnettuja paikkoja kaupungissa on. Illan aikana järjestetyssä tietovisassa saimme testata murreosaamistamme. Onneksi myös kerrottiin, mitä tarkoittaa esimerkiksi ölövi (ei ole asiasta tietävinään), nilikkakahvit (kahvi ilman pullaa), noolata (haluta jotakin), kallaasit (juhlat, kahvikekkerit) tai hokara (huonomuistinen). Iltajuhlassa huomioitiin yhdistystoiminnassa ansioituneita yhdistysten jäseniä Vas. Vuokko Kangassuo, Kari Saija, Sari Ylitolva, Marju Haarala ja Teresa Heikkilä. Hopeinen luutapinssi myönnettiin Marju Haaralalle Oulun seudun Sty:stä, pronssinen kunniamerkki Teresa Heikkilälle Oulun seudun Sty:stä, hopeinen kunniamerkki Sari Ylitolvalle Lapin Sty:stä sekä platinamerkit Vuokko Kangassuolle Pohjanmaan Sty:stä ja Kari Saijalle Oulun seudun Sty:stä. Platinakunniamerkin saanut Vuokko Kangassuo on ollut perustamassa jo Pohjanmaan kerhoa, joka vuonna 1978 muuttui Pohjanmaan yhdistykseksi. Hallituksessa hän on toiminut 1980-luvulta lähtien eri tehtävissä ja puheenjohtajana 2010-luvulla. 2000-luvulla Vuokko toimi niin Siivoussektori Oy:n kuin liiton hallituksessa sekä oli mukana NRR:n toiminnassa. Kari Saija, toinen platinakunniamerkin saanut, oli perustamassa Oulun seudun Siivousteknistä yhdistystä vuonna 1983 ja on ollut siitä alkaen aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa. Hän on toiminut mm. tilintarkastajana, hallituksen jäsenenä eri tehtävissä ja puheenjohtajana vuosina 1997-2007 ja 2013-2014. Kari on ollut myös aktiivisena toimijana lukuisissa yhdistyksen eri toimikunnissa ja työryhmissä sekä järjestämässä koulutus- ja näyttelytapahtumia. Työelämästä eläkkeelle siirryttyään vuonna 2014 hän on jatkanut edelleen yhdistystyöskentelyä ja toimii nyt yhdistyksen rahastonhoitajana.

20.04.2016

Amsterdamin ISSA/Interclean lähestyy!

Amsterdamin ISSA/Interclean lähestyy! ISSA/Interclean-messut Amsterdamissa lähestyy! ISSA/Interclean-messut pidetään Amsterdamissa 10.-13.5.2016. Jos olet lähdössä matkalle messuvieraana (ilman sisäänpääsyyn oikeuttavaa kutsua), kannattaa rekisteröityä ennakkoon. Rekisteröityminen on maksutonta 2.5. asti, sen jälkeen 40 euroa ja paikan päällä 70 euroa. Lue lisää ja rekisteröidy osoitteessa http://www.issainterclean.com/en/amsterdam/exhibition-info/registration/ Rekisteröitymisen yhteydessä voi lunastaa maksuttoman junalipun lentokentältä messuille ja takaisin.

15.04.2016

Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Pori

Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Pori   Ravintola Liisanpuisto (WinNova), Liisankatu 20, Pori Torstai 22.9.2016 klo 9.30 - 15.

15.04.2016

Holiday Clubin kevättarjous SSTL Puhtausala ry:n jäsenille

Holiday Clubin kevättarjous SSTL Puhtausala ry:n jäsenille Holiday Clubin kevättarjous: Kevään lomat Holiday Clubin kohteissa -25 %! Tervetuloa vastaanottamaan kesä kanssamme! Hyödynnä Holiday Clubin tarjoama lisäetu SSTL Puhtausala ry:n jäsenille: normaalin alennusprosenttinne sijaan myönnämme 25 %:n alennuksen kaikissa kohteissamme loppukevään ja alkukesän majoituksiin. Tarjous on voimassa uusiin varauksiin 15.4. - 22.6.2016. Alennus lasketaan päivän majoitushinnasta eikä siihen voi yhdistää muita alennuksia. Villaksissa ja loma-asunnoissa minimiviipymä 2 yötä. Koodi: KIVAKEVÄT Tilaa rajoitetusti – varaa heti netistä koodilla KIVAKEVÄT   Varaamaan pääset tästä: www.holidayclub.

24.03.2016

Rovaniemen miniClean-tapahtuman koulutusten ilmoittautuminen avattu

Rovaniemen miniClean-tapahtuman koulutusten ilmoittautuminen avattu miniClean Rovaniemi koulutukset 9.6.2016 Rovaniemen miniClean-tapahtumassa on kolme kiintoisaa koulutusta, aiheina työsuhdeasiat puhtausalalla (maksuton!), desinfioivat aineet siivouksessa (edullinen) sekä työyhteisösovittelun ratkaisukeskeinen malli (edullinen). Ilmoittautuminen koulutuksiin on nyt avattu. Paikkoja on runsaasti, mutta ei rajattomasti.

23.03.2016

Uudet verkkosivut

Uudet verkkosivut Uudet verkkosivut Tervetuloa SSTL Puhtausala ry:n uusille verkkosivuille! Sivut ovat olleet nyt muutaman päivän käytössä. Mitä mieltä olet, löytyykö kaikki tarpeellinen helposti? Miltä näyttää? Puuttuuko jotain? Tai no tietysti vielä puuttuu, nimittäin upouusi verkkokauppa on vielä työn alla. Se kuuluu sivuston ePalvelut osioon, josta löytyy myös Puhtausala-digilehti, ja jatkossa lisäksi verkkokoulutusmateriaalit ja testit. Palautetta sivuista voit laittaa Minnalle (minna.forstadius@puhtausala.fi) ja digilehdestä Tarjalle (tarja.valkosalo@puhtausala.

04.03.2016

Insta 800 -standardin uudistus käynnistyy

Insta 800 -standardin uudistus käynnistyy INSTA 800. Siivouksen tekninen laatu. Mittaus- ja arviointijärjestelmä (SFS 5994) -standardista ilmestyi kolmas uudistettu versio vuonna 2010. Standardi hyväksyttiin vuonna 2012 Suomessa kansalliseksi standardiksi.  Pohjoismaisena yhteistyönä on nyt käynnistetty standardin uudistamistyö, jonka tavoitteena on tehdä standardiin sen käyttöä helpottavia pieniä muutoksia ja parannuksia. Työ etenee siten, että jokainen osallistujamaa tekee muutosehdotukset, joiden pohjalta tehdään tarvittavat muutokset standardiin. Oletko havainnut nykyisin voimassa olevassa standardissa täsmennystä tai muutoksia kaipaavia kohtia? Nyt voit vaikuttaa standardiin lähettämällä muutosesityksesi 15.3.2016 mennessä sähköpostitse Tarja Valkosalolle  tarja.valkosalo(at)puhtausala.fi ja/tai Risto Pulkkaselle risto.pulkkanen(at)sfs.fi Suomen Standardisoimisliitto tulee perustamaan kansallisen työryhmän, joka käsittelee saapuneet muutosesitykset. Jos olet kiinnostut osallistumaan työryhmään, ilmoita siitä Risto Pulkkaselle. Tiedotustilaisuus standardityöstä tullaan järjestämään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Seuraa puhtausala.fi-sivuston Ajankohtaista-palstaa.

04.03.2016

Yritysjäsentilaisuus

  Yritysjäsentilaisuus   SSTL Puhtausala ry:n kevään 2016 yritysjäsentilaisuus pidetään Ravintola Metropol Hietaniemessä keskiviikkona 13.4.2016. Tilaisuuden ohjelma:   Klo 14.00 Kahvi Klo 14.

24.02.2016

Puhtausalan kehityspäivä

Puhtausalan kehityspäivä Original Sokos Hotel Pasila, Maistraatinportti 3, Helsinki Torstai 6.10.2016 klo 8.00 - 16.15   Puhtausalan kehityspäivä on uudenlainen tapahtuma, jossa on tarjolla tuhti paketti puhtausalan tietoa ja keskellä päivää näyttely! Tapahtuma on suunnattu erityisesti puhtausalan esimiehille, ohjaajille, kouluttajille ja asiantuntijoille.

24.02.2016

Kanavaristeily Amsterdamissa

SSTL Puhtausala ry järjestää Amsterdamin ISSA/Interclean -messujen yhteydessä perinteisen Kanavaristeilyn keskiviikkona 11.5.2016 klo 17.00 - 18.

24.02.2016

miniClean Rovaniemi

miniClean Rovaniemi 9.6.2016   Viirinkankaan kampus, Keltakankaan liikuntahalli (Lapin AMK, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti) osoite Viirinkankaantie 1 Näyttely on avoinna klo 9-15 ja sinne on vapaa sisäänpääsy. Lapin Sty pitää tapahtuman ajan kahviota, jossa on tarjolla sekä suolaista että makeaa syötävää.

24.02.2016

SuomiAreena, Pori

  Suomi Areena 2016 SuomiAreena järjestetään ensi kesänä yhdettätoista kertaa, ja sen teemoja ovat suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta. Tänä vuonna tapahtuma on viisipäiväinen ja ohjelma keskittyy maanantaista perjantaihin, myös Kansalaistori on tänä vuonna auki koko tapahtuman ajan. SuomiAreenan kaikki ohjelma on kaikille avointa ja ilmaista.

24.02.2016

miniClean Jyväskylä

miniClean Jyväskylä 15.9.2016 Jyväskylän Paviljonki, Uno Savolan katu 5, Jyväskylä   Näyttely on avoinna klo 9-15 ja sinne on vapaa sisäänpääsy. Näyttelyn yhteydessä on kahvio sekä lounasmahdollisuus. miniClean pidetään C2-hallissa, johon sisäänkäynti on Uno Savolan kadun puolelta.

24.02.2016

Vaaratilanteiden ehkäiseminen työympäristössä, Seinäjoki

  Vaaratilanteiden ehkäiseminen työympäristössä, Seinäjoki Original Sokos Hotel Lakeus, Torikatu 2, Seinäjoki Torstai 27.10.2016 klo 8.30 - 15.

24.02.2016

Vaaratilanteiden ehkäiseminen työympäristössä, Helsinki

  Vaaratilanteiden ehkäiseminen työympäristössä, Helsinki Haapaniemenkatu 7-9 B, 10. krs, Helsinki Torstai 3.11.2016 klo 8.30 - 15.

24.02.2016

Puhtauspäivä 2016

.

18.02.2016

Wanhat siivouskoneet etsivät uutta kotia

Wanhat siivouskoneet etsivät uutta kotia Wanhat siivouskoneet etsivät uutta kotia Haluatko tallentaa siivouksen historiaa? Tilanpuutteen takia vanhat siivouskoneet etsivät nyt uutta kotia. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä Jaana Vaattovaaraan, jaana.vaattovaara(at)elisanet.fi tai puh. 040 5219878.

14.02.2016

miniClean-tapahtumien osastomyynti on avattu

miniClean-tapahtumien osastomyynti on avattu miniClean-tapahtumien osastomyynti on avattu miniClean on puhtausalan alueellinen näyttely- ja koulutustapahtuma. Vuonna 2016 pidetään kaksi miniClean-tapahtumaa, Rovaniemellä 9.6.2016 sekä Jyväskylässä 15.9.2016. Tietoja molempien ohjelmasta tulee kevään aikana. Tietoa näytteilleasettajille löytyy täältä, myös osastomyynti on avattu.

09.02.2016

Liity mukaan PUHTAUSALA-lehden lukijaraatiin!

Liity mukaan PUHTAUSALA-lehden lukijaraatiin! Liity mukaan PUHTAUSALA-lehden lukijaraatiin! Puhtausala-lehden lukijana mielipiteesi on meille erittäin tärkeä. Lukijaraadissa pääset vaikuttamaan lehden sisältöön ja kertomaan omat kehitysideasi. Lue lisää ja liity lukijaraatiin.

01.02.2016

Helsingin Sty järjestää 17.3.2016 aamiaisseminaarin puhtauspalvelualan esimiehille ja muille asiantuntijoille

Helsingin Sty järjestää 17.3.2016 aamiaisseminaarin puhtauspalvelualan esimiehille ja muille asiantuntijoille Helsingin Sty järjestää 17.3.2016 aamiaisseminaarin puhtauspalvelualan esimiehille ja muille asiantuntijoille Biomedicumin tilat, Haartmaninkatu 8, Helsinki. Madventures Riku Rantala ja Tuomas Milonoff luennoivat aiheesta "Monikulttuurisuus osana puhtauspalvelua". Antavatko monikulttuuriset  työyhteisöt mahdollisuuden  esimiehille oppia  uutta ja tehdä asioita toisin. Tilaisuus alkaa aamiaisella ja uutuusnäyttelyllä klo 8 - 9.30 ja jatkuu Rikun ja Tunnan esityksellä klo 9.30. Tilaisuus on HStyn jäsenille ilmainen ja ei-jäsenille 20 euroa. Sitovat ilmoittautumiset 29.2.2016 mennessä, ilmoittaudu täällä. Lisätietoja : antti.parkkonen@fhp-ww.

11.01.2016

8 myyttiä työstä -ohjelmasarja alkaa 12.1.2016

8 myyttiä työstä -ohjelmasarja alkaa 12.1.2016 8 myyttiä työstä -ohjelmasarja alkaa 12.1.2016 Tammikuussa esitettävä ohjelmasarja penkoo työhön liittyviä myyttejä Tammikuussa YLE TV1:llä esitettävässä 8 myyttiä työstä -ohjelmasarjassa pureudutaan työelämää koskeviin hokemiin ja vallalla oleviin käsityksiin. Keskusteluttavassa ja viihdyttävässä TV-sarjassa suomalaisten omakuva raatajakansasta päivitetään 2010-luvulle. Sarjan kahdeksan jaksoa esitetään Yle TV1:llä 12. – 27.1 ja lisäksi jaksot ovat nähtävillä Yle Areenassa. Ohjelmasarjan on Ylelle tehnyt tuotantoyhtiö ITV Studios Finland. Ohjelmayhteistyössä ovat mukana työ- ja elinkeinoministeriö, Suomalaisen Työn Liitto, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT ja Tekes. Ohjelmalla halutaan haastaa suomalaiset miettimään omaa identiteettiämme työn kautta ja kertomaan rakentavia tarinoita suomalaisesta työstä ja sen merkityksestä. -. Maailman talouden kasvu, kansainvälisyys ja teknologian kehitys avaavat meille uusia mahdollisuuksia. Nykyisillä asenteilla, toimintatavoilla ja ratkaisuilla emme välttämättä maailman valloitusta kuitenkaan tee. Nyt pitää olla kykyä ja rohkeutta tarttua kehitysalueisiimme ja uudistua. Meidän pitää päivittää tarina suomalaisesta työelämästä 2010-luvulle, toteaa Margita Klemetti Työelämä 2020 -hankkeesta. - Ohjelman tarkoitus on herättää keskustelua. Tähän keskusteluun monipuolista osaamista ja näkemystä työelämästä ja sen kehittämisestä tarjoavat Työelämä 2020 -hankkeessa mukana olevat asiantuntijaorganisaatiot. SSTL Puhtausala ry on yksi Työelämä 2020 –hankkeessa mukana olevista organisaatioista. Karkkilasta Piilaaksoon Ohjelman juontaa Maaretta Tukiainen. Jaksoissa hän matkaa ympäri Suomea ja jopa Piilaaksoon saakka tapaamaan erilaisia ihmisiä tavoitteenaan saada myyttiin mahdollisimman monta erilaista näkökulmaa. Maaretan jututettavana on mm. asiantuntijoita, poliitikkoja, mielipidetykkejä ja ideanikkareita. - Tv-sarjassa puhutaan sellaisista suomalaisen työn teemoista, joihin jokaisella kansalaisella on tuntuma ja mielipiteitä. Pyrimme ohjelmalla tuomaan esiin erilaisia näkökulmia, jotka toivottavasti osaltaan rikastuttavat keskustelua työstä, sanoo Tukiainen. Haastattelujen lisäksi jaksot sisältävät studiokeskustelun, jossa myyttiä käsitellään panelistien voimin. Vakiovieraina vuorottelevat professorit Alf Rehn ja Saara Taalas ja lisäksi studiossa on jaksoittain vaihtuvia vieraita. Myytit jakso kerrallaan: 1.       Suomessa työllä ei saa rikastua 2.       Suomalainen ei osaa palvella 3.       Suomalainen ei osaa myydä 4.       Suomalainen on ahkera työntekijä 5.       Suomessa ei kannata valmistaa mitään 6.       Yli 50-vuotiaat eivät saa työtä 7.       Yritysten ahneus tekee työttömiä 8.       Mamut vievät meiltä työpaikat Keskusteluun voi osallistua sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #8myyttiä.

28.12.2015

Valmentava lähiesimies, Helsinki

Valmentava lähiesimies, Helsinki Klo 8.30 -16.00 Hotel Haaga, Nuijamiestentie 10, Helsinki   Valmentava lähiesimies -koulutus on syntynyt toiveiden perusteella ja on omalta osaltaan jatkoa Kutsumuksellinen puhtausala -hankkeessa aloitetulle kehitystyölle. Koulutuksen tavoitteena on lisätä lähiesimiehen valmiuksia valmentavaan esimiestyöhön: miten siirtyä tarkasta työohjeesta tarkoituksenmukaiseen, itseohjautuvaan toimintaan.

28.12.2015

Uima-allastilojen siivous, Helsinki

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestiin perehdyttävä valmennus 28.4.2016, Helsinki Ravintola Puro, auditorio, sisäänkäynti: Runeberginkatu 1 A, 00100 Helsinki   Uima-allas- ja märkätilojen siivoojilta edellytetään erityistä osaamista, jotta tilojen hygieeninen turvallisuus voidaan taata.

28.12.2015

Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Tampere

Tampereen ammattikorkeakouluKuntokatu 3, TampereKlo 9.30 - 15.30 Vuoden 2015 aikana jo kolmella paikkakunnalla pidetty koulutus saapuu nyt Tampereelle. Jos et ole vielä koulutuksessa käynyt ja tarvitset tietoa tästä tärkeästä aiheesta, tilaisuutesi on tullut! Tämä on vuoden 2016 ainoa koulutus tästä aiheesta.

28.12.2015

Matka ISSA/Interclean -messuille Amsterdamiin 10.-13.5.2016

Tervetuloa SSTL Puhtausala ry:n messumatkalle Amsterdamiin!   ISSA/Interclean -messut järjestetään jälleen keväällä 2016 Amsterdamissa.

28.12.2015

Uima-allastilojen siivous, Oulu

Uima-allas- ja märkätilojen hygieniaosaamistestiin perehdyttävä valmennus 22.4.2016, Oulu Sokos Hotel Arina, sisäänkäynti: Isokatu 25, 90100 Oulu.   Uima-allas- ja märkätilojen siivoojilta edellytetään erityistä osaamista, jotta tilojen hygieeninen turvallisuus voidaan taata.

20.12.2015

Puhtauspäivän juhla- ja tiedotustilaisuuden tallenne nyt katsottavissa

Puhtauspäivän juhla- ja tiedotustilaisuuden tallenne nyt katsottavissa Puhtauspäivän juhla- ja tiedotustilaisuus 7.12.2015 Puhtauspäivän juhla- ja tiedotustilaisuudessa esiteltiin Suomen ensimmäisen Puhtauspäivän some-tapahtumia, Kohti kutsumuksellista puhtausalaa -hankkeen tulokset sekä kuultiin puhtausalan manifesti ja kutsumuksellisen puhtausalan toimintatapoja. Katso tilaisuuden videoinnit. Videossa 1 tuotepäällikkö Minna Forstadius SSTL Puhtausala ry:stä kertoo Puhtauspäivän some-tapahtumista ja SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja Harri Piiparinen puhtausalasta tänään sekä Kohti kutsumuksellista puhtausalaa -hankkeen taustoista.   Videossa 2 toimitusjohtaja Karoliina Jarenko Filosofian Akatemiasta esittelee hankkeen tulokset ja haastaa puhtausalaa uudistumaan.   Videossa 3 SSTL Puhtausala ry:n hallituksen puheenjohtaja Erja Suikkanen lukee manifestin ja Joonas Pesonen Filosofian Akatemiasta haastattelee panelisteja kutsumuksellisen puhtausalan toimintatavoista.

09.12.2015

Puhtauspäivä mediassa

Puhtauspäivä mediassa Puhtauspäivä mediassa Puhtauspäivä 7.12.2015 näkyi mediassa monin tavoin. Päivä alkoi hienosti Huomenta Suomessa, jossa siivoustyönjohtaja Kaie Saagpakk Minjaco Oy:stä, toimitusjohtaja Karoliina Jarenko Filosofian Akatemiasta ja toiminnanjohtaja Harri Piiparinen SSTL Puhtausala ry:stä kertoivat siivoustyön arvostuksesta ja merkityksestä ja siitä, miten puhtausala aikoo uuden työn pioneeriksi. Katso lähetys, (valitse 7.12.), päivän puheenaihe alkaa noin kohdasta 11.45. Monet lehdet kirjoittivat Puhtauspäivästä ja Kiitä siivoojaa -teemasta ja Yle uutisoi aiheesta monilla alueilla. Myös monet kunnat, oppilaitokset ja yritykset tiedottivat asiasta verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Tässä muutamia poimintoja: Keskisuomalainen - artikkeli Kiitä tänään siivoojaa ja samasta aiheesta video Turun sanomat - Tänään kiitetään siivoojia Helsingin uutiset - Päiväkotilapset muistivat näkymättömän työn tekijää Vaasan ikkuna - Puhtausalan ammattilainen on moniosaaja Katso Puhtauspäivän kiitokset, kuvat ja kuulumiset Facebookista Puhtauspäivä -sivulta, sekä Instagramista ja Twitteristä #kiitäsiivoojaa (ja #kiitasiivoojaa) -aihetunnisteella. Kiitä siivoojaa -kampanjan palkittuihin postauksiin palataan vielä. Kiitos kaikille Puhtauspäivään osallistuneille ja siivoojaa kiittäneille! Ensi vuonna puhtauspäivä on maanantaina 5.12.2016.

02.12.2015

Tiekartta kutsumukselliseen puhtausalaan

Tiekartta kutsumukselliseen puhtausalaan SSTL Puhtausala ry:n ja Filosofian Akatemian Kohti kutsumuksellista puhtausalaa -hankkeessa on valmistunut tiekartta, joka esittelee, miten puhtausalalla voidaan vahvistaa työn mielekkyyttä ja iloa.

28.11.2015

Hygieniatarrat nyt saatavilla!

Hygieniatarrat nyt saatavilla! Uutuustuote hygieniatarrat ovat saapuneet! SSTL Puhtausala ry:n uusin tuote on hygieniatarrat, jotka ohjaavat toivottuun wc-käyttäytymiseen ja jalkojen pesupaikkaan. Yhden tarran halkaisija on 90mm ja kiinnitys on pisteliimalla, joten sen voi tarvittaessa helposti myös irrottaa. Tarra-arkin hinta on 6,00 eur + alv. (eli 7,44 eur) ja jäsenalennuksella -15% hinta  5,10 eur + alv. (eli 6,32 eur).

25.11.2015

INSTA 800 -henkilösertifioinnin vaatimuksiin muutos

INSTA 800 -henkilösertifioinnin vaatimuksiin muutos INSTA 800 -henkilösertifioinnin vaatimuksiin muutos INSTA 800 -henkilösertifioinnin vaatimuksiin muutos Inspecat Sertifiointi Oy:n nimeämä INSTA 800 -seurantaryhmä on uudistanut tietotasojen 3 ja 4 henkilösertifiointiin sisältyvän tutkinnon vaatimuksia. Tutkinto koostuu jatkossa vain kirjallisesta kokeesta. Aiemmin tutkintoon sisältynyt käytännön koe siirtyy osaksi INSTA 800 -koulutusta. Käytännön kokeen hyväksytty suoritus osoitetaan kouluttajaorganisaation myöntämällä todistuksella.

09.11.2015

Puhtauspäivä 7.12. ja kaikki siihen liittyvä tieto

Puhtauspäivä 7.12. ja kaikki siihen liittyvä tieto Puhtauspäivä 7.12. ja kaikki siihen liittyvä tieto Kaikki Puhtauspäivään liittyvät tiedot ja linkit löytyvät täältä.

26.10.2015

Karjalan yhdistys juhli jäsenhankintakampanjan voittoa

Karjalan yhdistys juhli jäsenhankintakampanjan voittoa Karjalan yhdistys juhli jäsenhankintakampanjan voittoa Keväällä 2015 järjestettiin SSTL Puhtausala ry:n jäsenhankintakampanja, jossa palkittiin lahjakorteilla uusia jäseniä hankkineet. Lisäksi palkittiin yhdistys, joka hankki suhteessa omaan kokoonsa eniten uusia jäseniä. Voittajaksi selviytyi Karjalan Sty Oulun seudun Sty:n tullessa hienosti toiseksi. Viime viikolla eli 21.10.2015 tuli aika Karjalan yhdistyksen lunastaa palkintonsa eli antautua hemmotteluiltaan, johon kuului etupäässä virkistystä keholle ja siinä ohessa mielelle. Tässä kuulumiset Joensuusta: "Ilta oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut; kerkisimme hoitojen välillä ideoida jo ensi vuoden toimintaa ja tehdä alustavaa budjetointia! Puhuimme tietty kaikesta muustakin eikä vaan töistä tai tästä mukavasta yhdistystoiminnastamme. Kaikki olivat iloisella mielellä ja myös järjestelyt sujuivat hyvin. Unelma-salongissa oli siis tarjolla pientä purtavaa karjalanpiirakoista (tietty!) tummaan suklaaseen ja kaikki saivat mieleisiään hoitoja (hiustenleikkuuta, päänhierontaa, hartiahierontaa, kynsien lakkausta jne.). Martinassa meitä odotti maukas illallinen ja kerkisimme illana aikana jutella ja nauraa niin paljon, että varmaan kaikki olivat todella tyytyväisiä! Iso kiitos kuuluu liitolle, joka palkitsi meidän jäsenhankintakampanjan ahkeroinnista! KIITOS siitä vielä kerran." Mukana palkintoillassa olivat Eeva-Leena Lappainen, Arja Päivinen, Päivi Pitkänen, Merita Kinnunen, Annikki Hiltunen, Eija Maaranen, Eine Vatanen, Ari Elomäki, Taina Puustinen ja Seija Ikonen.

24.10.2015

ISSA/Interclean -messumatkalle Amsterdamiin voi nyt ilmoittautua!

ISSA/Interclean -messumatkalle Amsterdamiin voi nyt ilmoittautua! ISSA/INTERCLEAN Amsterdam 10.-13.5.2016 - tule mukaan messumatkalle! Se tulee taas ensi keväänä, nimittäin ISSA/Interclean -messut Amsterdamissa! Lue lisää messumatkasta ja ilmoittaudu mukaan 7.1.2016 mennessä. Messujen omille sivuille tästä.

24.10.2015

Syysedustajakokous ja yhdistyspäivä Helsingissä

Syysedustajakokous ja yhdistyspäivä Helsingissä Syysedustajakokous ja yhdistyspäivä Helsingissä SSTL Puhtausala ry:n syysedustajakokous pidettiin Helsinki Congress Paasitornissa Hakaniemessä 24.10.2015. Kokouspäivä aloitettiin yhdistyspäivällä, jossa yhdessä pajassa keskusteltiin yhdistystoiminnan kehittämisestä ja toisessa esiteltiin liiton hankkeita, erityisesti Kutsumuksellinen puhtausala -projektia, 7.12. pidettävää ensimmäistä valtakunnallista Puhtauspäivää sekä osallistumista Suomi Areenaan kesällä 2016. Iltapäivällä Titta Valtonen, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon Siivoustukku Oy:n toimitusjohtaja, piti mielenkiintoisen luennon positiivisesta asenteesta ja työhyvinvoinnista. Kaj Torstensson Helsingin Siivousteknisestä yhdistyksestä toimi syysedustajakokouksen puheenjohtajana. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Erja Suikkanen valittiin jatkamaan liittohallituksen puheenjohtajan tehtävässä. Liittohallitukseen valittiin neljä uutta jäsentä erovuoroisten tilalle: Raija Tuomikari (Pohjois-Savon Sty) Sari Kivoja (Oulun seudun Sty) Ismo Korhonen (Helsingin Sty) Yusuf Özel (Helsingin Sty). Varajäseniksi valittiin Kaisa Sairanen (Kymen Sty), Maarit Roininen (Helsingin Sty) ja Anisa Ruostila (Helsingin Sty). Syysedustajakokouksen iltajuhlassa SSTL Puhtausala ry:n puheenjohtaja Erja Suikkanen ja Siivoussektori Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Rannikko luovuttivat hopeiset luutapinssit sekä pronssisia, hopeisia ja kultaisen kunniamerkin yhdistystoiminnassa ansioituneille jäsenille.

15.10.2015

Esimies- ja asiantuntijapäivien 28.-29.1.2016 ohjelma on julkaistu!

Esimies- ja asiantuntijapäivien 28.-29.1.2016 ohjelma on julkaistu! Esimies- ja asiantuntijapäivät 2016 Esimies- ja asiantuntijapäivien 28.-29.1.2016 ohjelma on julkaistu ja ilmoittautuminen avattu. Päivien teema on työhyvinvointi ja osaaminen, ja luvassa on kaksi päivää hyödyllistä ja innostavaa asiaa sekä oman että tiimin työskentelyn kehittämiseksi. Tutustu puhujiin ja puheenvuoroihin, ja varaa paikkasi ajoissa! Esimies- ja asiantuntijapäivien sivuille...

14.10.2015

Sipi Sammakko vieraili Suomussalmella

Sipi Sammakko vieraili Suomussalmella Sipi Sammakko ja tapahtuman ideoinut Elsa Pyykkönen opettivat Ruukinkankaan koulun esikoululaisille mm. jätteiden lajittelua. Lue täältä Ylä-Kainuu lehden artikkeli tapahtumasta.

24.09.2015

Ensitunnelmia miniClean Lahti -tapahtumasta

Ensitunnelmia miniClean Lahti -tapahtumasta miniClean-näyttelyssä nähtiin monia uutuustuotteita, saatiin uutta tietoa ja tavattiin kollegoja. Tapahtuman tunnelmista saat tuoreeltaan välähdyksen oheiselta videolta.

15.09.2015

Puhtauspäivä

  Maanantaina 7.12.2015 vietetään valtakunnallista Puhtauspäivää. Oikeastaan tapahtuma on melkeinpä pohjoismainen, sillä ainakin Norjassa vastaavaa on vietetty jo kauan. Päivän teema on "Kiitä siivoojaa".

11.09.2015

Puhtausalan koulutuskartta päivitetty

Puhtausalan koulutuskartta päivitetty Puhtauspalvelualan koulutusta 2015 tarjoavia oppilaitoksia.

01.09.2015

miniClean Lahti näyttelyopas on julkaistu

miniClean Lahti näyttelyopas on julkaistu miniClean Lahti 24.9.2015 - Näyttelyopas on julkaistu   Lahden miniClean -tapahtuma pidetään Sibeliustalolla 24.9.2015 klo 9-15. Näyttelyopas on nyt julkaistu, voit ladata sen tästä! Näyttelyopas löytyy myös ensi viikolla ilmestyvän PUHTAUS&PALVELUsektori 4/2015 -lehden keskiaukeamalta.

01.09.2015

Ilmoittaudu koulutuksiin!

Ilmoittaudu koulutuksiin! Syksyn ensimmäiset koulutukset lähestyvät. Muistathan ilmoittautua ajoissa!   Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous ke 16.9.2015, Kouvola Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 4.9.2015!   Hankintalain muutokset to 17.9.2015, Helsinki Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 7.9.2015!     Tärkeää ja hyödyllistä tietoa luvassa molemmissa tilaisuuksissa. Myös hyvää ruokaa ja hyvää seuraa tietysti.

31.08.2015

Puhtausala.fi -sivuston uudistaminen - apuasi tarvitaan!

Puhtausala.fi -sivuston uudistaminen - apuasi tarvitaan! Puhtausala.fi -sivuston uudistaminen   Puhtausala.fi -sivuston uudistaminen on työn alla. Etusivulla puhtausala.fi on lyhyt kysely, johon vastaaminen auttaa suuntaamaan uudistuksia oikein.

17.08.2015

Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Oulu

Scandic Oulu Klo 8.45 - 15.00 Ilmoittautumisaika on päättynyt 22.9.2015. Jos haluat mukaan, ota yhteyttä Minnaan, puh. 050 5347129 tai minna.forstadius(at)puhtausala.

22.06.2015

Työjalkinearvonta suoritettu!

.

17.06.2015

Jäsenhankintakampanjan palkinnot

Jäsenhankintakampanjan palkinnot Jäsenhankintakampanja   Muistatko vielä toukokuussa päättyneen jäsenhankintakampanjan? Monissa yhdistyksissä toimittiin asian puolesta aktiivisesti, mutta erityisesti kaksi yhdistystä tekivät oikein superhyvän kampanjan! Yhdistysten välisen kilpailun voitti Karjalan yhdistys, joka kasvatti jäsenmääräänsä peräti 37%! Toiseksi tuli Oulun seudun yhdistys, jonka jäsenmäärä kasvoi 22%. Onnittelut! Jäsenhankintakampanjassa oli sekä henkilökohtainen että yhdistyskohtainen kilpailu. Henkilökohtaiset palkinnot eli tuotelahjakortit lähetetään kesän aikana, kun uudet jäsenet ovat maksaneet jäsenmaksunsa. Uudet jäsenet puolestaan saavat liittymislahjana Puhdas koti -siisti juttu -oppaan sekä kevytrepun. Aktiivisin paikallisyhdistys eli Karjalan Sty palkitaan hemmotteluiltapäivällä tai -illalla.

17.06.2015

Koulutusuutisia

Koulutusuutisia Syksyn 2015 koulutuksia   Syksyn koulutukset pyörähtävät käyntiin syyskuussa, kun Kouvolassa pidetään Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous -koulutus 16.9.2015. Vastaavantyyppinen koulutus pidettiin huhtikuussa Helsingissä, ja nyt sisältöä on hieman muokattu saadun palautteen mukaan. Koulutus sopii kaikille, jotka tarvitsevat työssään tietoa kosteus- ja homevaurioista, sisäilma-asioista ja homepölysiivouksesta. Tätä koulutusta on mahdollista saada myös muualle Suomeen, ota yhteyttä (minna.forstadius(at)puhtausala.fi), mikäli koet, että sinun alueellasi olisi tarvetta ja kiinnostusta! Kouvolan koulutuksen ilmoittautuminen on avattu, lue lisää täältä.   Hankintalaki on uudistumassa. Tietoa muutoksista ja niiden vaikutuksista myös puhtausalan toimijoihin saat Hankintalain muutokset -koulutuksessa 17.9.2015 Helsingissä. Kouluttajina on kolme nimenomaan hankintalakiin perehtynyttä puhujaa: Markus Ukkola Työ- ja elinkeinoministeriöstä, Katariina Huikko Kuntaliitosta ja Johanna Lähde Castrén & Snellmanilta. Lue lisää, ilmoittautuminen avataan pian.   Syksyn näyttely- ja koulutustapahtuma miniClean pidetään Lahdessa Sibeliustalolla 24.9.2015. Näytteilleasettajia on jo reilusti yli 20, vielä muutama mahtuu mukaan! Tapahtumassa on myös kolme lyhyttä täsmäkoulutusta aiheina oman elämän johtaminen, työnsuunnittelu ja asiakkaan kohtaaminen. Jo itsessään Sibeliustalo on käymisen arvoinen paikka, ja Päijät-Hämeen Sty on suunnitellut päivän ajalle ohjelmaa ja leppoisaa verkostoitumistapahtumaa näyttelyn jälkeen. Näyttely on avoinna klo 9-15 ja sinne on vapaa pääsy. Lue lisää.   Syksyyn kuuluu myös kaksi Ohjaajapäivää. Niistä ensimmäinen pidetään Helsingissä Kalastajatorpalla 22.10.2015. Ohjelmassa on sekä tärkeää tietoa että inspiraatiota työhön. Päivä alkaa hyödyllisillä tietopaketeilla liittyen siivousaineiden pakkausmerkintöihin ja käyttöturvallisuustiedotteisiin sekä pintamateriaalien puhdistukseen ja hoitoon. Iltapäivällä irrotellaan positiivisen itsetunnon parissa! Kalastajatorppa viettää parhaillaan 100-vuotisjuhlavuottaan, mikä näkyy myös esim. iltapäiväkahvin tarjoiluissa. Ja onhan se historiallinen paikka muutenkin. Ilmoittautuminen avataan pian, lue lisää! Toinen Ohjaajapäivä on Jyväskylässä, Jyväskylän Paviljongissa 5.11.2015. Siellä ohjelma on hyvin samantyyppinen kuin Helsingissä, mutta eri puhujat tuovat hieman eri näkökulmia samoihin aiheisiin. Tiedot täydentyvät kesäkuun aikana.   Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, melkein-syksyn tapahtumiin voi mainita myös Esimies- ja asiantuntijapäivät, jotka pidetään Helsinki Congress Paasitornissa 28.-29.1.2016. Päivien teema on Työhyvinvointi ja osaaminen. Siihen liittyen puhujiksi ovat tulossa mm. ajanhallinnan ja viisaamman työn sanansaattaja Sampo Sammalisto ja tietysti vuosien 2015-2016 Puhtausalan esimies Pirjo Pellikka, ja lisäksi opimme Great Place to Work:n hyvän työpaikan mallista.

16.06.2015

Siistii hommaa -kampanja tutustuttaa nuoret kiinteistöpalvelualaan

Siistii hommaa -kampanja tutustuttaa nuoret kiinteistöpalvelualaan   Siistii hommaa -kampanja tutustuttaa nuoret kiinteistöpalvelualaan ja nostaa alan arvostusta      Toukokuussa käynnistyneellä Siistii hommaa -kampanjalla halutaan innostaa nuoria hakeutumaan kiinteistöpalvelualan opintoihin ja töihin alan yrityksiin. Kampanjalla halutaan myös vaikuttaa yleisemmin koko kiinteistöpalvelualan arvostukseen ja tuomaan esiin esimerkiksi puhtausalan ammattilaisten työn merkitystä meidän jokaisen arkeen. Kampanjan taustalla on Kiinteistötyönantajat ry.   Kampanjasivusto, Siistiihommaa.fi, tarjoaa tietoa alan koulutuksesta ja urapoluista, ammateista, työtehtävistä sekä hyvistä uratarinoista. Yksi uratarinansa kertovista nuorista on palveluohjaaja Ida Stigzelius. Sivustolta löytyvät kootusti myös mol.fi-palvelussa olevat alan avoimet työpaikat.   Kampanjalla on omat Facebook-sivut, jotka välittävät kiinteistöpalvelualan ilosanomaa kaikille kiinnostuneille. Facebookissa järjestetään kesän aikana kisoja ja visailuja, joissa on mahdollisuus voittaa kivoja palkintoja. Kannattaa käydä tykkäämässä ja vinkata kaverillekin!    www.siistiihommaa.fi www.facebook.

04.06.2015

Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Kouvola

  Kouvolan pääkirjaston auditorio, Salpausselänkatu 33 Klo 9.30 - 15.00 Ilmoittautumisaika on päättynyt 4.9.2015. Voit tiedustella paikkatilannetta Minnalta, puh. 050 5347129 tai minna.forstadius(at)puhtausala.

03.06.2015

Finavia hakee palveluesimiestä

Finavia hakee palveluesimiestä Finavia hakee palveluesimiestä   Finavia Oyj hakee Vantaalle Kiinteistöt -yksikköön yhteistyökykyistä ja aikaansaavaa palveluesimiestä vakituiseen työsuhteeseen. Palveluesimies vastaa puhtauspalveluiden laadun valvonnasta ja palveluiden organisoinnista sekä puhtauspalveluiden kilpailuttamisesta erikseen sovittavien kokonaisuuksien osalta.

28.04.2015

Esimies- ja asiantuntijapäivät, Helsinki

Esimies- ja asiantuntijapäivät 28.-29.1.

28.04.2015

Ohjaajapäivä, Jyväskylä

  Syksyn toinen Ohjaajapäivä pidetään Jyväskylässä 5.11.2015 Jyväskylän Paviljongissa.

22.04.2015

Hankintalain muutokset, Helsinki

  Haapaniemenkatu 7-9 B, 10. krs, Helsinki Ilmoittautumisaika on päättynyt 7.9.2015. Jos haluat mukaan, ota yhteyttä Minnaan, puh. 050 5347129 tai minna.forstadius(at)puhtausala.

22.04.2015

Ohjaajapäivä, Helsinki

Syksyn ensimmäinen Ohjaajapäivä pidetään Helsingissä 22.10.2015, Hilton Helsinki Kalastajatorpalla, Kalastajatorpantie 1.

23.01.2015

miniClean Lahti

.

23.01.2015

Työhyvinvointi ja terveys puhtauspalvelualalla

Kutsumme Sinut ja työyhteisösi osallistumaan SSTL Puhtausala ry:n ja sen alueellisten yhdistysten koulutustilaisuuteen 17.3.2015 klo 12 -16 Koulutus on SSTL Puhtausala ry:n Työelämä 2020 -hankkeen vuoden 2015 päätapahtuma. Luennon jälkeen aiheiden käsittelyä jatketaan osallistujista kootuissa työpajoissa.

23.01.2015

Kosteus- ja homevauriokohteiden siivous, Helsinki

Scandic Marski, Mannerheimintie 10, Helsinki Klo 9.30 - 15.30 Ilmoittautumisaika on umpeutunut, mutta voit ottaa yhteyttä ja kysyä mahtuuko mukaan. Minna Forstadius, minna.forstadius@puhtausala.fi, puh. 050 5347129.

22.01.2015

miniClean Helsinki

.

28.11.2014

Clean Card -laatuvalmentajakoulutus

Edupoli järjestää Clean Card -laatuvalmentajakoulutuksen Helsingissä. Koulutus valmentaa puhtauspalveluorganisaatiota laaduntuottokyvyn parantamiseen ja Clean Card -auditointiin. Hyväksytyn auditoinnin jälkeen SSTL Puhtausala ry:n hallitus voi myöntää Clean Card -sertifikaatin. Lue lisää.

17.10.2014

SSTL Puhtausala ry:n yhteisö- ja yritysjäsentilaisuus

  SSTL Puhtausala ry:n yhteisö- ja yritysjäsentilaisuus pidetään 27.11.2014 klo 9.00 - 11.00 osoitteessa Haapaniemenkatu 7- 9 B, 10 kerros, Helsinki. Tilaisuudessa julkistetaan Finnclean-messututkimuksen tulokset sekä SSTL:n ja Siivoussektori Oy:n päätapahtumat vuonna 2015. Tilaisuuteen ovat tervetulleita yhteisö- ja yritysjäsentemme edustajat. Osallistujamäärä on rajoitettu max 2 henkilöä / jäsenyritys.

17.10.2014

SSTL Puhtausala ry:n syysedustajakokous

SSTL Puhtausala ry:n syysedustajakokous ja yhdistyspäivä pidetään lauantaina 25.10.2014 alkaen klo 11.15 Kotkassa, Sokos Hotel Seurahuoneen kokoustiloissa, osoitteessa Keskuskatu 21, 48100 Kotka. Syysedustajakokoukseen ovat tervetulleita siivousteknisten yhdistysten virallisten kokousedustajien lisäksi myös yhdistysten muut henkilöjäsenet sekä yhteisö- ja yritysjäsenten edustajat. Ennen edustajakokousta pidetään yhdistyspäivät.

17.10.2014

Esimies- ja asiantuntijapäivät

.

18.10.2013

Puhtauspalvelualan koulutuksesta tulevaisuuden vientituote

Suomen Siivoustekninen Liitto ry:n syysedustajakokouksessa 19.10.2013 Oulussa kokousedustajat halusivat kiinnittää huomiota puhtauspalvelualan koulutukseen ja alan arvostukseen. Ala tarvitsee nuoria aktiivisia henkilöitä. Puhtausalan ammattitaito on Suomessa maailman huippuluokkaa. Koulutusta on saatavana aina tohtoriksi saakka. Tämänhetkinen korkea, kansainvälisestikin arvostettu osaamisen taso ei saa laskea. Tämä vaatii alan koulutuksen säilyttämistä itsenäisenä ja koulutuspaikkojen määrän pitämistä ennallaan. Korkeatasoinen puhtauspalvelualan koulutuksemme voi olla tulevaisuuden vientituote. Meillä ei ole varaa hukata puhtauspalvelualan osaamista. Kuinka kalliiksi yhteiskunnalle tulee, jos siivoustyötä kuten rakennushankkeiden loppusiivoukset ja homepölysiivoukset ei tehdä ammattitaitoisesti kerralla oikein? Voi vain arvata, mitä kustannuksia lisääntyvät ja muuntuvat mikrobit sekä infektiot aiheuttavat, mikäli emme välitä lähiympäristöstämme. Puhdas elinympäristö on arvo, joka johtaa esteettiseen ja terveelliseen elämään. Lähivuosien aikana suuri joukko, noin 30 000 puhtausalan ammattilaista, siirtyy eläkkeelle. Alalla vapautuu runsaasti työpaikkoja. Jo nyt on monin paikoin ammattitaitoisesta ja koulutetusta puhtausalan tekijöistä pulaa. Nuorten työelämään tulijoiden kiinnostus kohdistuu tällä hetkellä muualle kuin puhtauspalvelualalle. Se kuitenkin päihittää monet muut ammatit palkkauksessa. Itsenäinen, monipuolista osaamista vaativa, nykyaikaisilla välineillä tehtävä ja kehittyvä ammatti ei voi olla paskaduuni. Löytyykö alan kehittäjiä myös tulevaisuudessa valmistuvista alan ammattilaisista? Kysymys on aiheellinen, jos puhtauspalveluala sulautetaan muihin opintokokonaisuuksiin, kuten korkeakoulu-uudistuksessa se on kaavailtu liitettäväksi tradenomiopintoihin. Opiskelijalla täytyy olla ennestään alan tuntemusta tai oppilaitosten on suunnattava markkinointia siten, että alalle saadaan uusia ammattilaisia.Puhtauspalvelualan työtehtävät vaihtelevat perustyöntekijöistä esimiehiin, kouluttajiin ja myynnin ammattilaisiin. Lisäksi erilaiset asiantuntijatehtävät ja esimerkiksi hankinnat työllistävät alan ammattilaisia. Ammattinimikkeet vaihtelevat työnantajan ja tehtävien mukaan. Koulutus mahdollistaa hyvät etenemismahdollisuudet puhtauspalvelualalla.Työn menestyksekäs hoitaminen edellyttää työn suunnittelutaitoa, siivottavan materiaalin tuntemusta, koneiden käyttötaitoja, hygieniaosaamista, työmenetelmien ergonomista osaamista, puhdistusainekemian ymmärtämistä puhumattakaan vuorovaikutus-, asiakaspalvelu- ja myyntitaidoista. Puhtaus on jokaisen suomalaisen yksi perusoikeuksista. Lisätiedot: Erja Suikkanen, SSTL ry:n puheenjohtaja, puh. 050 593 1355, e-mail erja.suikkanen@palmia.fi Tarja Valkosalo, SSTL ry:n toiminnanjohtaja, puh. 0400 874 509, e-mail tarja.valkosalo@puhtausala.fi Suomen Siivoustekninen Liitto ry (SSTL) on puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö, jonka tehtäviin kuuluvat alan osaamisen ylläpito, kehittäminen, oppimateriaalin tuottaminen, tiedottaminen, neuvonta ja koulutus. SSTL toimii puhtausalan puolueettomana etujärjestönä ja asiantuntijana; työehtosopimusasiat eivät kuulu SSTL:n toimialaan. Liitolla on 17 jäsenyhdistystä ympäri maata sekä noin 80 yritysjäsentä. Liittokokouksia järjestetään vuosittain kaksi. SSTL:n edustajat toimivat asiantuntijajäseninä useissa eri puhtausalan kehityshankkeissa.

Tilaa uutiskirje